• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Hak-İş 1 Mayıs’ı Adana’da kutlayacak

Hak-İş 1 Mayıs’ı Adana’da kutlayacak
Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, HAK-İŞ'in 1 Mayıs'ı her yıl ayrı bir ilde kutlama anlayışına...

Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, HAK-İŞ'in 1 Mayıs'ı her yıl ayrı bir ilde kutlama anlayışına uygun olarak Genel Yönetim Kurulunun bu yıl Adana'da kutlama kararı aldıklarını belirterek, "HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs'ı bu yıl kitlesel biçimde Adana'da kutlayacağız. HAK-İŞ olarak, Adana başta olmak üzere 81 ilde 1 Mayıs'ı taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlayacağız" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu'nun 2018 1 Mayıs'ını Adana'da kutlama kararı aldığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: "HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulumuz, her yıl ayrı bir ilde 1 Mayıs kutlama kararı çerçevesinde bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlamalarını Adana'da gerçekleştirme kararı almıştır. Bizler de Hak-İş Kayseri İl Başkanlığı olarak nasip olursa 50 otobüsle kutlamalara katılacağız. Üyelerimizden ve yakınlarından kutlamalara gelmek isteyenler temsilcilerimize veya sendikamıza isimlerini şimdiden yazdırabilirler. Bu yıl farklı olarak otobüslerle gelen üyelerimiz arasından kura çekerek her otobüsten 3 kişiyi Çanakkale ye götüreceğiz. Ecdadımızın kabirlerini ziyaret edip şanlı tarihimiz hakkında gezi programı düzenleyeceğiz" dedi.

Çelik, açıklamasında HAK-İŞ olarak emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirterek, " 1 Mayısların, sendikal harekette önemli bir yeri bulunmaktadır. 1 Mayısların kutlanması, çalışma hayatının sorunlarını gündeme getirme açısından son derece önem arz etmektedir. HAK-İŞ Konfederasyonu, etkin 1 Mayıs kutlanmasına büyük önem atfetmektedir. 1 Mayıs'ı ideolojik kavgaların olduğu bir günden coşkularla, halaylarla kutlanan bir güne taşımayı başardık. Biz, Türkiye'nin bütün meydanlarını 1 Mayıs meydanı olarak görüyoruz. 1 Mayısı yalnızca bir alana indirgeyerek, meydanı kutsayarak, 1 Mayısın kutlanamamasını kabul etmiyoruz. HAK-İŞ olarak bu yıl 1 Mayıs'ı coşkuyla, barış ve kardeşlik türküleriyle Adana'da kutlayacağız. HAK-İŞ'in, Türkiye ekonomisi ve işçi hareketi açısından önemli bir il olan Adana'da gerçekleştireceği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları büyük bir katılımla gerçekleştirilecektir. O gün hep birlikte alanlarda olacağız. Türkiye'ye yakışır bir 1 Mayıs'ı Türkiye'ye ve dünyaya armağan edeceğiz. HAK-İŞ olarak, yıllardır verdiğimiz mücadelenin sonucunda 2009 yılında Taksim 1 Mayıs kutlamalarına açılmış, HAK-İŞ binlerce üyesiyle birlikte 2009, 2010, 2011 ve 2012 yıllarında 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamıştır. HAK-İŞ, 2012 yılından itibaren 1 Mayıs'ı Türkiye genelinde ve her yıl bir ilde kitlesel olarak kutlama kararı almış ve bu çerçevede 2012 yılında Ankara, 2013 yılında Karabük, 2014 yılında Kayseri, 2015 yılında Konya, 2016 yılında Sakarya ve 2017 yılında Erzurum'da yoğun bir katılımla 1 Mayıs'ı kutlamayı başarmıştır. HAK-İŞ, bu geleneği devam ettirerek bu yıl 1 Mayıs'ı geniş bir kitle ile Adana'da kutlayacaktır. Kayserili hemşerilerimizden de kutlamalara gelmek isteyenler sendikamızı arayarak isimlerini yazdırabilirler." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim