• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

"Hak ettiğimiz, iyi bir galibiyet oldu"

"Hak ettiğimiz, iyi bir galibiyet oldu"
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Benfica karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Şampiyonlar Ligi'nde uzun bir aradan sonra maç kazanmak önemliydi" dedi.

Türk Telekom Arena'da oynanan ve Benfica'yı 2-1 mağlup ettikleri Şampiyonlar Ligi C Grubu maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, karşılaşmayla ilgili olarak şunları söyledi:

"Maçı coşkulu oynadık. Beraber mücadele etmekten keyif aldılar. Hak ettiğimiz, iyi bir galibiyet oldu. Şampiyonlar Ligi'nde uzun bir aradan sonra maç kazanmak önemliydi. Camiamıza hayırlı olsun. Oyuncularım bu maçı kazanacağımıza inanmıştı.

Geri düşmemiz çok önemli değil. İyi olduğumuz zaman her maçı çevirebilecek güçteyiz. Zor bir rakibe karşı inanmaları bu maçı kazandırdı."

Galatasaray - Benfica maçının kadrosu belli oldu

"Sezon başında eleştiriliyordunuz. Şimdi ise toplamda 5 maçlık seri yakalayan bir Hamza Hamzaoğlu var. Futbolun adil olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna da Hamzaoğlu, "Futbolun adil olduğunu ve adaletin olduğunu düşünüyorum.

Çalışan kazanır, ama bazı insanların adil olduğunu düşünmüyorum. Şu maçta bile galibiyetimize farklı gözle bakanlar var. Futbol nankör değil, birleştirici güzel bir oyun, ama maalesef biz keyif almayı beceremiyoruz" yanıtını verdi.

Hamza Hamzaoğlu, oyuncu değişiklikleri ile ilgili de, "Orta sahada düzenimiz oturmuş olduğu için Bilal'i değiştirmek yerine Yasin'i kenara aldık. Maç bittikten sonra farklı görüşler olabilir. Biz böyle düşündük" dedi.

Takımın geçen seneki birlikteliği yeniden yakaladığını da vurgulayan teknik direktör Hamzaoğlu, "Yüzde 50'si yeni oyunculardan kurulmuş bir takım. Yeni oyuncuların uyumu artıyor. Melo bize çok şey katmıştı. Melo varken farklı oynuyorduk, şimdi Bilal ile de farklıyız.

Savunma yönünde Melo kadar olmasa da hücum yönünde Bilal daha etkin katkı sağladı bize. Yaşı konusunda eleştiriler olsa da sahada çok çalışıyor, ben memnunum."

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şanslarını da şöyle değerlendirdi:

"Şansımız hâlâ yok gibi görünüyor ama grupta deplasmanda Atletico Madrid ve Benfica maçlarında da kendi oyunumuzu oynayıp, zoru başarmak amacındayız. Tabii ki kolay olmayacak ama mücadele bitmedi."

GALATASARAY'IN YILDIZ FUTBOLCUSU PODOLSKİ: "BUGÜN KÜÇÜK BİR FİNAL OYNADIK VE KAZANDIK"

Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski, Benfica ile küçük bir finale çıktıklarını ve kazanmayı başardıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu maçın bizim için ufak bir final anlamına geldiğini biliyorduk. Önemli olan benim gol atmam değil, maçı kazanmamızdı. Bunu da başardık. Bir final de Benfica'da bekliyor. Umarım orada da her şey iyi olur."

Spor Toto Süper Lig'de Pazar günü yapacakları Fenerbahçe maçına hazır olduklarını da vurgulayan Podolski, "Bugün küçük bir final oynadık ve kazandık.

Bugün bunun sevincini yaşamak istiyoruz. Yarın antrenmandan itibaren Fenerbahçe maçını düşünmeye başlayacağız. Derbinin önemini herkes biliyor. Bugünkü gibi savaşırsak, kazanacağımıza inanıyorum. Ben hazırım, takım da hazır" dedi.

ÖZBEK: "ÇOK GÜZEL BİR GALİBİYET ALDIK. GRUPTA HER ŞEY DEĞİŞTİ, İDDİALI DURUMA GELDİK"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ise çok güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Grupta her şey değişti, iddialı duruma geldik. Bundan sonraki Lizbon deplasmanından da puan çıkaracağımızı zannediyorum. Çok keyifli ve güzel bir maç oldu. İyi bir galibiyet aldık. Taraftarlarımıza armağan olsun. Güzel bir seri yakaladık. Takım giderek oturup, performansı yükseliyor.

Savaşan bir takım var. Son derece güzel oynadık. Golü yememize rağmen 2 gol bulduk. Çok sevinçliyim. Bütün Galatasaraylılara armağan olsun. Hem amatör sporlarda hem de futbolda son derece iyi gidiyoruz. Taraftarlarımızın desteği büyük.

Statta 40 bine yakın kişi vardı. Bir dakika susmadılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Başarımızın altında yatan sebeplerden bir tanesi de kendileridir" diye konuştu.

Süper Lig'de Fenerbahçe ile yapacakları derbi ile ilgili sorulara da Özbek, "Pazar günü göreceğiz" yanıtını verirken, Kadıköy'e gidip gitmeyeceğiyle ilgili de, "Henüz karar vermedim, bugünlerde karar veririm" dedi.

Benfica Teknik Direktörü Vitoria: Erken gol bize gereksiz bir özgüven verdi

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, Galatasaray karşısında erken buldukları golün kendilerine gereksiz bir özgüven verdiğini söyledi. Basın toplantısında konuşan teknik direktör Vitoria, şunları söyledi:

"Maça iyi başladık, erken de gol bulduk. Ancak bu gol bize gereksiz bir özgüven verdi. Maçın hep içindeydik. Galatasaray'ın da, bizim de çok pozisyonumuz vardı. Ancak final paslarında yanlış tercihler ya da beceriksizliklerle pozisyonları sonuçlandıramadık. Elde edilen fırsatlar kaçarsa da galibiyet gelmiyor. Bunu başaramadık."

Galatasaray karşısında aldıkları mağlubiyetin Pazar günü Sporting Lisbon ile oynayacakları derbi maça etki edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de Rui Vitoria, "Bugünkü maç ile Pazar günü oynayacağımız derbi, farklı karşılaşmalar. Bugün maçı kazansaydık da fikrim değişmeyecekti. Pazar günü de kazanmak için sahaya çıkacağız" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim