• BIST 9530.47
  • Altın 2474.141
  • Dolar 32.5012
  • Euro 34.7677
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Hafta sonunda Altınköy’ü 10 bin kişi ziyaret etti

Hafta sonunda Altınköy’ü 10 bin kişi ziyaret etti
Altınköy'ü hafta sonunda yaklaşık 10 bin kişi ziyaret ederken, müzeyi açıldığı ilk günden bu yana ziyaret eden kişi sayısı ise 500 bine yaklaştı.

Altınköy'ü hafta sonunda yaklaşık 10 bin kişi ziyaret ederken, müzeyi açıldığı ilk günden bu yana ziyaret eden kişi sayısı ise 500 bine yaklaştı.

Yaklaşık 100 yıl öncesinin köy hayatını günümüze taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, hafta sonlarında gezilecek ve keyifli vakit geçirilecek ilk adres olmaya devam ediyor. Çantı evleri, köy çeşmesi, camisi, fırını, doğal hayatı, özgürce yaşayan hayvanları ve nostaljik atmosferiyle sadece Altındağ'ın değil, tüm Türkiye'nin gözdesi olan Altınköy Açık Hava Müzesi, bu hafta sonu yaklaşık 10 bin kişiyi ağırladı. Baharın güneşli günlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Altınköy'e akın etti. Yalnızca geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günü müzeyi ziyaret eden kişi sayısı 9 bin 985 olurken, müzeyi açıldığı ilk günden bu yana ziyaret eden kişi sayısı ise 500 bine yaklaştı. Altınköy'de her zaman olduğu gibi en çok eğlenen çocuklar oldu.

Altınköy'ün sütün fabrikada üretildiğini, salatalığın ağaçta yetiştiğini sanan şehirde büyüyen çocukların 100 yıl öncesinin doğal köy yaşamını öğrenmesi açısından bir okul görevi üstlendiğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Altınköy'de çocukların köy hayatını yaşamasından büyük mutluluk duyuyorum. Altınköy projesini hayata geçirirken "Çocuklarımız, buğdayın değirmenlerde nasıl una dönüştürüldüğüne tanıklık edecek. Köy fırınından köy ekmeği alacaklar. Yayık ayranı içecekler. Sütün nasıl üretildiğini, peynirin nasıl yapıldığını, sebzelerin nasıl yetiştiğini burada görecekler" demiştim. Bugün geldiğimiz noktada görüyorum ki bu amacımıza ulaştık. Çocuklarımız köy hayatının tüm gereklerini yerinde görme ve tanıma imkanına Altınköy sayesinde kavuştu. Hayallerimizin gerçekleştiğini görmekten çok memnunuz" dedi.

Başkan Tiryaki, "Hem geçmişte bir yolculuğa çıkmak hem de çocuklarınıza büyük kentlerde yavaş yavaş yok olan doğal köy yaşamının ritüellerini, gelenek göreneklerini anlatmak, tüm bunların yanı sıra ailecek, günlük telaşınızdan, stresinizden arınıp gün boyu mis gibi köy havası solumak istiyorsanız Altınköy Açık Hava Müzesi'ne bekleriz. Müze büyüdü. Gelen misafirlerimiz unutulmaz anlar yaşıyor" ifadelerini kullandı.

"Altınköy, hem Ankara hem de Türkiye için büyük bir kazançtır"

Altınköy'ün hem Ankara hem de Türkiye için büyük bir kazanç olduğunu söyleyen Tiryaki, "Meydanı, ilkokulu, kahvehanesi, müzeleri, camisi, çantı evleri, yel ve su değirmeni, kültürel ve sanatsal aktiviteleri ile ziyaretçilerini 100 yıl öncesine taşıyan Altınköy kış aylarında kapalıydı. Baharla birlikte yeniden kapılarını açtı. Kış ayları boyunca yenilendi ve tadilattan geçti. Altınköy, ebeveynlerin çocukları ile birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri, kapalı mekanlardan çıkıp neşe içinde nefes alabilecekleri yer. Tüm Ankaralıları Türkiye'nin ilk ve tek açık hava köy müzesine, baharın güzelliklerini yaşamak için davet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim