• BIST 97.533
  • Altın 145,781
  • Dolar 3,5801
  • Euro 4,0019
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 19 °C

Hafta sonu yemeği kaçırana tavsiyeler

Cumartesi-pazar günleri yemeği fazla kaçırıyorsanız en azından öğüne salatayla başlayın. Gün boyunca su içip akşam üstü bir avuç kuruyemiş yiyin. Pazartesi günü metabolizma çorbası için.
HAFTA sonu kaçamakları diyet yapsanız da yapmasanız da genelde kilo aldırır… Hafta içine oranla geç kalkılması, öğün saatlerinin kayması, geniş kahvaltı sofraları, akşam dışarıda yenilmesi dengesiz beslenmeye yol açar… Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, hafta sonu kaçamağı yapsanız bile ertesi gün alacağınız tedbirlerle beslenmenizi nasıl düzenleyeceğinizi şöyle anlattı; 
 
- PAZAR GÜNDÜZ: Ödem atma etkisi olan yeşil çayı tercih edin. Maydanoz, tere, roka gibi koyu sebzeler tüketin. Yarım saat orta tempoyla yürüyüş yapın.  
 
- PAZAR AKŞAM: Yiyecek, içecekleri yağa dönüşmeden yakmak isterseniz gece hareket edin.  
 
- PAZARTESİ GÜNDÜZ: Kahvaltıda peynir ve yumurta gibi kaliteli protein kaynaklarına yer açın. Bal, reçel ve çikolata kremasını gözünüze kestirdiyseniz kahvaltıdan sonra meyve tüketmeyin. Sosis, salam gibi yiyecekleri tadımlık yiyin. Tam tahıllı ekmekleri tüketin. 
 
- PAZARTESİ AKŞAM: Hafta sonu tükettiğiniz besin ve içecekleri kaydedin. Nelerde aşırıya kaçtığınızı mutlaka belirleyin. Pazar kahvaltıyı abarttıysanız akşam yemeğini çorba, peynirli salata veya yeşil salata ve ayranla geçmek daha hafif ve sağlıklı olacaktır. 
 
KORKUTMAYAN PAZARTESİ DİYETİ
 
UYANINCA: 1 bardak ılık su, 2 dilim ananas ve 1 bardak soğuk su. 
 
KAHVALTI: 1 su bardağı light süt, 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 2 yemek kaşığı cornflakes ve 1 silme tatlı kaşığı yulaf kepeği. 
 
ARA-1: 2 adet kuru erik ve 1 kutu probiyotik yoğurt. 
 
ÖĞLE: 1 porsiyon sebze yemeği, 1 dilim tam tahıllı ekmek ve 2 yemek kaşığı kaymaksız yoğurt.   
 
ARA-2: 1 porsiyon meyve ve 10 adet kavrulmamış badem. 
 
AKŞAM: 1 kase metabolizma çorbası, 2 adet yumurtadan yağsız otlu omlet ve bol salata. 
 
ARA-3: 2 yemek kaşığı yoğurt (içine kabak rendesi ve maydanoz).
 
METABOLİZMA ÇORBASI NASIL HAZIRLANIR
 
4 kişilik ve 1 porsiyonu 217 kalori içeriyor. 
 
MALZEME:  
 
- 1/2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
- 2 orta boy soğan
- 1/2 orta boy havuç
- 1 adet kırmızı biber, doğranmış
- 2 diş sarmısak, ezilmiş
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 6 orta boy domates
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye
- 1/2 çay bardağı yarı haşlanmış bulgur
- 1 çay bardağı
- Birkaç dal maydanoz 
 
TARİF: Tencerede yağı, soğanı, havucu, sarmısağı, kırmızı biberi, pul biberi, karabiberi çevirin. 5-7 dakika kısık ateşte pişirin. Domatesi, tuzu ilave edip 5 dakika yüksek ateşe çıkın. Kısık ateşe alın; fasulye, bulguru ekleyin. 
15 dakika pişirin. Yoğurt, maydanoz karıştırın. 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim