• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hafriyata Sıkı Denetim

Hafriyata Sıkı Denetim
Malatya Büyükşehir Belediyesi, izinsiz taşıma yapan ve belirlenen alan dışına hafriyat döken 516 araca, 121 bin 775 TL idari para cezası uyguladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, izinsiz taşıma yapan ve belirlenen alan dışına hafriyat döken 516 araca, 121 bin 775 TL idari para cezası uyguladı.

Görüntü kirliliğinin yanı sıra sağlıklı bir çevre için 2 yeri hafriyat alanı olarak belirleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi, hafriyat taşıyan araçlar için de belirli kriterler getirirken, bu kriterlere uymayanlar hakkında yasal işlemler yapıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetim ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından kurulan Hafriyat Yönetim Sistemi ile Malatya genelinde hafriyat taşımacılığı yapan hafriyat kamyonlarının taşıma izin belgeleri almaları gerekiyor. Bugüne kadar 75 aracın hafriyat taşıma izin belgesi aldığı belirtilirken, taşıma yapanların hafriyat yönetim sistemi programı ile takip edildiği kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan "Hafriyat Araçları Uydu Takip Sistemi" ile hafriyat işi yapan araçlar uydudan takip ediliyor. Kullanılan özel bir program sayesinde, hafriyat araçlarının yasal izinleri ile belgeleri online olarak her yerde kontrol ediliyor.

Malatya genelindeki hafriyat faaliyetleri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından kesintisiz olarak denetleniyor. Bugüne kadar yapılan denetimlerde 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğine aykırı faaliyet gösteren 516 işlem sonucu 120 bin 775 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi. Hafriyat işi yapan araçların Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen kriterleri yerine getirdikten sonra alacakları izin sonrasında, Yaka Mahallesi Şehir Mezarlığı arkası ile Orduzu Bölgesi Malet arkasında belirlenen Hafriyat Döküm Alanı'na, hafriyatları dökebiliyor.

Hafriyata Sıkı Denetim

Hafriyata Sıkı Denetim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim