• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Hafızlık Ve Ezan Okuma Yarışması Düzenlendi

Hafızlık Ve Ezan Okuma Yarışması Düzenlendi
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman'da İmam Hatip Liseleri arasında Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışmasının...

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman'da İmam Hatip Liseleri arasında Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışmasının il finali düzenlendi.

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen yarışma Adıyaman Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. Adıyaman merkez ve ilçelerinde ki 13 imam hatip lisesinden öğrenciler bir biriyle kıyasıyla yarışırken yarışmaya Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, okul müdürleri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gaffari İzci, "Daha önceden yapılan Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışmasına katılan öğrenciler arasında okul birincileri seçilmişti. Bugün ise burada il birincisini seçiyoruz. Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak ev sahipliği yapıyoruz. Her yıl burada Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması düzenliyoruz. Bu yarışmalarda birinci olan kişi bölge finallerine katılıyor burada birinci olan Türkiye finallerinde yarışmalara katılıyor. Ben herkese başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, yarışan öğrencilere başarılar dileyerek düzenlenen yarışmaların hayırlara vesile olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen yarışmada, Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Halil İbrahim Yücel birinci, Safvan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Muhammet Tayip Taştan ikinci, Rekabet Kurumu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Abuzer Akkoç ise üçüncü oldu.

Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışmasının il finalinde birinci olan Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Halil İbrahim Yücel, bölge finalinde Adıyaman'ı temsil edecek.

Hafızlık Ve Ezan Okuma Yarışması Düzenlendi

Hafızlık Ve Ezan Okuma Yarışması Düzenlendi

Hafızlık Ve Ezan Okuma Yarışması Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim