• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Hafızlık Kur’an Kursları Aile Birliği’den Tanışma Kahvaltısı

Hafızlık Kur’an Kursları Aile Birliği’den Tanışma Kahvaltısı
Edirne İl Müftülüğü bünyesinde yeni kurulan Edirne Hafızlık Kur'an Kursları Aile Birliğinin öğrencileri ve aileleriyle birlikte tanışma kahvaltısı...

Edirne İl Müftülüğü bünyesinde yeni kurulan Edirne Hafızlık Kur'an Kursları Aile Birliğinin öğrencileri ve aileleriyle birlikte tanışma kahvaltısı düzenlendi.

Toplantıya katılan İl Müftü Vekili İsmail Yıldız, yeni kurulan Hafızlık Kur'an Kursları Aile Birliği'nin toplantısında bir araya geldiklerini belirterek, 53 tane kuran kursunun faaliyette olduğunu söyledi. 2008 yılından önce bu sayı 5'lerde iken şuan 53 Kur'an kursuna çıktığını kaydeden Yıldız, şunları söyledi:

"Bunların 5 tanesi yatılı olarak hizmet vermektedir. Bu yatılı Kur'an kurslarımız. 4 adetti hafızlık üzerinedir. Bu öğrencilerimiz 65 tanesi kız ve erkek olmak üzere hafızlık üzerine eğitim alarak hafızlık yapmamaktalar. Yatılı kursumuzda kalan 87 öğrencimizde hazırlık hafızlık eğitimi alarak hazırlanmaktadır. Tatbiki kurslarımızın maddi ihtiyaçları var. Bekir Taşkın başbakanlığında yönetim birliği meydana geldi. Bu toplantıyla ilgili aile birliğimizin yapacağı faaliyetleri içermektedir. Aile birliğimizin birliği ile beraber kurslarımız istediğimiz seviyeye gelecek. Modern imkanlarda öğrencilerimiz eğitim ve öğretimlerine hafızlıklarına devam edecekler."

Edirne Hafızlık Kur'an Kursları Aile Birlik Başkanı Bekir Taşkın da, "Biz Kuran kursları birliği adında yaptığımız faaliyetler neticesinde Edirne'de Kur'an-ı Kerim ile açılan kapıların yardımların sonsuz olarak bizlere ulaştığı için çok mutluyum. Birlik beraberlik içerisinde olduğumuzda yaptığımız bu kahvaltı programında açık bir şekilde görünüyor. Edirne'yi Kur'an kursu cazibe merkezi yapmak istiyoruz" dedi.

Edirne Hafızlık Kur'an Kursları Aile Birlik Başkan Yardımcısı Enver Özdemir ise amaçlarının Edirne'ye birçok hafız kazandırmak olduğunu kaydetti.

Hafızlık Kur’an Kursları Aile Birliği’den Tanışma Kahvaltısı

Hafızlık Kur’an Kursları Aile Birliği’den Tanışma Kahvaltısı

Hafızlık Kur’an Kursları Aile Birliği’den Tanışma Kahvaltısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim