• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Hafızasında 3 bin telefon numarası saklıyor

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde yüzde 90 görme engeli bulunan Oğuz Aktaş (36) isimli vatandaş hafızasında 3 bin telefon numarasını saklıyor.
12 yıldır Akdağmadeni Belediyesi'nde santral görevlisi olarak çalışan Oğuz Aktaş, doğuştan yakalandığı tavuk karası hastalığı nedeniyle görme güçlüğü yaşıyor. Yaş ilerledikçe bu hastalık yüzde 90 görme kaybı yaşamasına sebep oldu. Hafızasında 3 bin telefon numarası kayıtlı olan Aktaş, çalıştığı iş yerinde kalem, kağıt, telefon rehberi kullanmadan işini yapıyor. Bu yüzden mesai arkadaşları ve tanıyanlar ona '118 80 Oğuz' lakabı takmış.
 
Oğuz Aktaş, 1999 yılında keşfettiği ezber yeteneği sayesinde işini zorlanmadan yaptığını belirterek, "12 yıldır belediyede santral işini yapıyorum. İşimde kağıt, kalem kullanmadan her şeyi halledebiliyorum. Hastalığım nedeniyle yüzde 90 görme kaybım var. Bu hastalığa halk arasında tavuk karası diyorlar. Kök hücreyle alakalı bir durum. Ama işimi aksatmadan en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Söylenen numaraları bir kere duymam yeterli, hemen hafızamda tutuyorum." dedi.
 
İlk, orta ve lise tahsilinin ardından Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduğunu söyleyen Aktaş, "İlçemizde hasbel kader iki yıllık okudum. İki yıl okuduktan sonra bir sınavda 28 sayfayı üç buçuk saatte ezberlemiştim. Önlü arkalı toplam 56 sayfa ediyordu. Bütün hocalar da bana hayret etti. Bunun Allah vergisi bir yetenek olduğunu ifade ettiler. Çalıştığım işyerinde yada çevremde beni tanıyanlar, bana cepten ulaşanlar '118 Oğuz'la mı görüşüyorum' diyor. Benim izinli olduğum zaman santralde duran diğer arkadaşım zaman zaman telefon numaraları bulmakta zorlandığı oluyor ve beni arayarak yardımcı olmamı istiyor. Ben de hangi numarayı soruyorlarsa hemen söylüyorum. Bu ezber sayesinde dostlar ve arkadaşlar bana 118 lakabını taktılar." diye konuştu.
 
Belediye çalışanlarından Burhan Bellisoy, Oğuz Aktaş'ın farklı bir yeteneği olduğunu belirterek, "Arkadaşımızı 12 yıldır tanıyoruz. Belediyede ki bütün numaraları, il ilçe ve il dışındaki bütün cep, ev, iş yeri numaralarını ezbere biliyor. Hiçbir kağıt kalem kullanmadan görevini yapabiliyor. Canab-ı Allah'ın ona vermiş olduğu bir lutuf. Bütün numaraları hafızasında tuttuğundan dolayı bütün arkadaşlar, bütün personel Oğuz'a '118 80 Oğuz' diyorlar." diye konuştu.
 
Ali Başol da 2 yıldır Aktaş ile çalıştığını ifade ederek, "İlk geldiğimde arkadaşlar anlatıyorlardı ve 118 Oğuz diyorlardı. Önce dalga geçtiklerini düşündüm ama belli bir zaman sonra anladım ki gerçekten telefon rehberi gibi bütün numaraları ezbere biliyor. Allah ona çok güzel bir beyin vermiş, onun gözlerine bir özür koymuş, bir engel koymuş ama ona çok güzel bir beyin lutfetmiş. Oğuz'un izinli olduğu günlerde en büyük sıkıntıyı, rehber ve her hangi bir kayıt olmadığı için yerine bakan personel yaşıyor. Amirleri ve çalışma arkadaşları da kendisinden oldukça memnun." şeklinde konuştu.
Evli ve bir çocuk babası olan Oğuz Aktaş, işini çok sevdiğini başta Belediye Başkanı Suphi Daştan ve belediye personeline kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim