• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Hacizli okulda karne protestosu

Hacizli okulda karne protestosu
Antalya'da özel okula gelen haciz yüzünden okulları kapatılan öğrenciler bugün karnelerini başka bir okuldan aldı.

Antalya'da özel okula gelen haciz yüzünden okulları kapatılan öğrenciler bugün karnelerini başka bir okuldan aldı. Üzgün oldukları gözlenen öğrenciler, aldıkları karneleri kapatılan okulların kapısına bırakarak protesto etti, bazı öğrenciler ise karnelerini almaya sadece ailelerini gönderdi.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde eğitim veren özel bir okul, borçları nedeniyle öğretmenlerin maaşlarını aylarca ödeyememiş, yine borçları nedeniyle de 4 Ocak tarihinde öğrenciler dersteyken sınıftaki eşyalara haciz gelmişti. Ardından okulu satma kararı alan okul yönetimi, yarıyıl tatili öncesi eğitime tamamen son vermişti. Durum karşısında şoka uğrayan veliler, çocuklarının eşyalarını toplayıp okul önünde protesto eylemi yapmıştı. Bazı veliler çocuklarının mağdur edildiğini, ücretlerini peşin yatırmalarına karşın alacaklarının içeride kaldığını ve senetlerinin verilmediğini öne sürmüştü. Olayın ardından ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından inceleme başlatılmış ve kriz masası kurularak öğrencilerin karne alabilmeleri için yakın bölgedeki Muhittin Böcek İlköğretim Okuluna kaydırılmaları sağlanmıştı.

Bazıları karne için okula gelmedi, karnelerini alanlar ise kapanan okullarının kapısına bıraktı

Bugün Muhittin Böcek İlköğretim Okuluna karnelerini almaya gelen öğrencilerin oldukça üzgün olduğu gözlendi. Herhangi bir karne töreninin düzenlenmediği okula bazı öğrenciler sabah erken saatlerde aileleriyle, bazıları ise tek başlarına karnelerini almaya geldi. Bazı öğrenciler ise kendileri gelmeyip ailelerini gönderdi. Okula gelen öğrenci ve veliler, kendileri için ayrılan bir sınıftan karnelerini alarak okuldan çıktı. Karnelerini aldıktan sonra bir grup öğrenci ise, kapanan okullarına giderek yaşanan olayları protesto etti. Üzgün oldukları gözlenen öğrenciler, karnelerini okulun kapısına bıraktı, bazı öğrenciler ise üzgün olan arkadaşlarını sarılarak teselli etti.

"Herhangi bir karne töreni yapılmadı"

İsmini vermek istemeyen bir öğrenci, herhangi bir karne töreni yapılmadığı belirtirken, diğer bir öğrenci ise "Karneyi kendi okulumda almak isterdim. Bu okulda karne almak bizleri üzdü. Sınıf olarak birbirimize bağlıydık ve şimdi ayrı ayrı okullara dağıldık. İkinci dönem için ben kayıt oldum ama herkes kayıt olmadı" dedi.

"Dava açacağız"

Öğrenci velilerinden Fatih Çıtamak ise yaşanan süreç karşısında kızının ve kendisinin yıprandığını söyledi. Kapanan okuldaki senetlerin verilmeye başlandığını söyleyen Çıtamak, "Eski okuldan senetlerin alınmaya başlandığı söyleniyor. Karnede ne gelecek bilmiyoruz ve çocuğum 2,5 aydır ders görmedi. Oldukça üzgünüz. Gelecekle ilgili muhatap bulamıyoruz. İçeride kalan alacağımız için dava açacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim