• BIST 9679.8
  • Altın 2489.242
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.4615
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Hacıosmanoğlu: Bize yakışmadı!

Hacıosmanoğlu: Bize yakışmadı!
Trabzonspor Kulübü Başkanı İHacıosmanoğlu, tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşananların kendilerine yakışmadığını söyledi.

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının tatil edilmesinin ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu açıklamalarda bulundu.

İbrahim Hacıosmanoğlu, maç öncesinde sağduyu mesajları verdiklerini belirtirken, sahada içindeki provokasyonların yaşanan olaylara mazeret olarak gösterilemeyeceğini söyledi.

Hacıosmanoğlu, yaptığı açıklamada, hafta başından beri Trabzon'da ne zaman gerginlik olsa bundan zarar gördüklerini söylediklerini belirterek, "Hep sağduyulu açıklamalar yaptık. Önceki yıllara baktığınız zaman da ne zaman ortam gerildiyse bundan Trabzonspor zarar gördü. Biz gerek taraftarımızla gerek camiayla gerek basın yoluyla ortamı hep normal tutup, sahada futbolun oynanmasını istedik" dedi.
      
Bordo-mavili oyunculara da aynı şeyleri söylediklerini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Onları da buradan tebrik ediyorum. Maça iyi başladılar güzel futbol oynuyorlardı. Bize yakışmayan şeyler oldu. Seyircimizin takımı desteklemesini istiyorduk. Takımı destekleseydik şimdi Fenerbahçe galibiyeti ile buradan ayrılıyor olurduk. Üzgünüz, bunların yaşanmaması gerekiyordu. Trabzonspor'un bu şekilde anılmaması gerekiyor. Trabzon medeni bir şehirdir dedik ama ne yazık ki yıllara dayalı, Türk futbolundaki adaletsizliğin tetiklediği, saha içindeki provakasyonları da dikkate aldığınız da bunların hiçbiri mazeret değil" diye konuştu.
      
Hacıosmanoğlu, bu yaşananlara mazeret üretmemeleri gerektiğini söyleyerek, "Daha dikkatli olmalıydık. Eğer taraftarlarımız sahada takımlarını destekleseydi, bugün burada ne misafir takım ne Türk futbolu Trabzon şehrini bu şekilde konuşmazdı. Tekrar söylüyorum üzgünüz ama sonuçta konuyla ilgili daha detaylı bir basın toplantısı yapıp, kamuoyunu daha aydınlatıcı şekilde bilgilendireceğiz ama tekrar söylüyorum futbolu bu noktaya getirenler de bundan ders alsın. Bizim taraftarımız da bundan ders alsın bu kulüp kolay var olmadı. Çok emek sarf eden insanlar var bu kulübün buraya gelmesinde. Bu şehir önemli bir şehir, bu şehrin insanları da önemli insanlar. Bunlar bize yakışmıyor ama söyleyecek çok şey de yok. Tekrar sizlerin huzurunda oyuncuları tebrik ediyorum. Günlerdir onlarla beraberdik. Sahada mücadele edip Trabzonspor'un haklı bir galibiyet  alıp Trabzonspor sevdalılarını sevindirmelerini istiyorduk ama ne yazık ki kendi hatalarımızdan kendi yanlışlarımızdan oyuncularımızın sahada sergileyeceği futbolu sergilemesine müsaade etmedik" dedi.

Hacıosmanoğlu, bir gazetecinin, "Yönetim kurulu üyesi Sebahattin Çakıroğlu sizi istifaya davet etti" şeklindeki sözleri üzerine, "Şimdi burası bunun yeri değil. Sizin kanalınızda yorum yapanlar da Türkiye'de yorum yaparken adam gibi yorum yapsınlar. Sadece bu şehrin sorunu değil bu, Türk futbolunun sorunu. Türk futbolundaki çirkinlikleri temizlemezseniz, pisliğin üzerine oturursanız insanları da doldurursunuz. Dolan insanlar da bir yerde patlayacaklardır. Evet bizim taraftarımızın burada, sahada maçını kazanması lazımdı. Biz onların haklarını savunuyoruz. Türkiye'de düzelmeyen adaleti elin oğlu düzeltecektir diyoruz. Bir hafta önce de açıklama yaptım, kupa yola çıktı diye. Bunun bedelini bu adaletsizliği düzeltmeyenler ödeyecektir. Trabzonspor'un emeğini çalanları, onlara ceza vermeyenlerin, onları koruyup kollayanlara sizin bağlı olduğunuz yurt dışındaki kurumlar gerekli cezaları verecektir" şeklinde konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim