• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Hacı Bektaş-ı Veli Şehzadeler’de Yaşayacak

Hacı Bektaş-ı Veli Şehzadeler’de Yaşayacak
Şehzadeler Belediyesi Şubat ayı Belediye Meclis toplantısı Kültür Sitesi Belediye Meclis salonunda gerçekleştirdi.

Şehzadeler Belediyesi Şubat ayı Belediye Meclis toplantısı Kültür Sitesi Belediye Meclis salonunda gerçekleştirdi. Meclis toplantısında 13 madde görüşülerek karara bağlanırken, Yeniköy Mahallesinde belediyeye ait olan bir binaya yapılan düzenlemeyle Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Evi adı verilmesi tüm grupların oyu ile kabul edildi.

Şehzadeler Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısını yaptı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in başkanlığında yapılan toplantıda görüşülen 13 madde tüm meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı. Belediye Meclis toplantısında Karaağaçlı Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Şehzadeler Belediyesi'ne ait olan 500 metrekare arazinin içme suyu arıtma tesisi yapılmak üzere 25 yıllığına bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesine devredilmesi karara bağlandı. Şehzadeler Belediyesi olarak yapılacak olan her hizmete destek olacaklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yapılacak olan içme suyu arıtma tesisinin çevre mahallelere hayırlı olmasını diledi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR'DEN ŞEHZADELER'E ARAÇ DESTEĞİ

Belediye meclis toplantısı gündemi arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilecek olan 1 adet otobüs, 1 adet kamyon, 1 adet islindi ve kompresörün alınması ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz hafta konu ile ilgili olarak Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Songüler'in Manisalı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı'yı ziyaret ettiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Geçtiğimiz günlerde Başkan yardımcımız Ahmet Songüler ve beraberindeki heyet fikir alışverişinde bulunmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesini ziyaret ettiler. Bu ziyaretler kapsamında aynı zamanda Manisalı hemşehrimiz olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı'yı ziyaret ettiler. Bu ziyaret kapsamında belediyemize böyle bir araç bağışı gündeme geldi. Bu konuda bizlere destek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Manisalı hemşehrimiz Hayri Baraçlı'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

YENİKÖY HACI BEKTAŞ-I VELİ KÜLTÜR EVİ

Meclis toplantısında AK Parti, MHP ve CHP parti gruplarının imzası ile Yeniköy Mahallesinde önümüzdeki günlerde açılacak olan kültür merkezine Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Evi adının verilmesi oya birliği ile kabul edildi. Yeniköy Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Şehzadeler Belediyesine ait olan bir binada düzenleme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bilindiği gibi Yeniköy Mahallemizde yoğunlukta olarak Bektaşi kardeşlerimiz yaşıyor. Burada bir Kültür Merkezine, Cemevine ihtiyaçları vardı. Daha öncelerde düğün salonu olarak kullanılan metruk durumda bir bina vardı. Orda gerekli projeleri, ihalesini ve tadilat çalışmalarını yaptık. Gasilhanesi, toplantı salonları ve mutfağı ile Yeniköy'de yaşayan vatandaşlarımızın her türlü aktivitelerine ev sahipliği yapabilecek güzel bir mekan haline geldi. Bu günde meclis toplantımızda bütün siyasi gruplarımızın imzası ile Ülkemiz, değerlerimiz açısından büyük bir önem arz eden, Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin isminin bu kültür merkezine verilmesi konusudur. Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Evi'nin Yeniköy'de yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Hacı Bektaş-ı Veli Şehzadeler’de Yaşayacak

Hacı Bektaş-ı Veli Şehzadeler’de Yaşayacak

Hacı Bektaş-ı Veli Şehzadeler’de Yaşayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim