• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Hacı Bayram-ı Veli Keçiörenli Gençlere Tanıtıldı

Hacı Bayram-ı Veli Keçiörenli Gençlere Tanıtıldı
15. yüzyılda Anadolu'da Türk birliğinin yeniden sağlanmasında büyük rol oynayan Türk mutasavvıf ve şair Hacı Bayram-ı Veli, "Çağımızı Aydınlatan...

15. yüzyılda Anadolu'da Türk birliğinin yeniden sağlanmasında büyük rol oynayan Türk mutasavvıf ve şair Hacı Bayram-ı Veli, "Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz" projesi kapsamında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katıldığı bir programla gençlere tanıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Keçiören Kaymakamlığı'nın destek verdiği program, Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğinde Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Mustafa Ak'ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akkuş ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. "Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz" projesi kapsamında geleceğin teminatı olan gençlerle birlikte Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerini anıp, tanıyacaklarını belirten Başkan Mustafa Ak, "Bizler bir Ankaralı olarak Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerini çok daha iyi tanımalıyız. Ankara'nın 4 bin yıllık bir tarihi var. Her şehrin tarihinin içerisinde ona yön veren değerler vardır. Hacı Bayram-ı Veli de bunlardan bir tanesidir. Keçiören'de Arvasi'nin, Çamlıdere'de Ali Semerkandi'nin türbesi bulunuyor" dedi.

Ankaralılar'ın böylesine güzel değerleri ile ilgili olarak kendilerine sorulacak sorulara cevap verebilmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Ak," Bunun için de böylesi büyük değerlerimizi çok iyi tanımalıyız. Böylesine değerli programı gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü tebrik ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" diye konuştu.

Gençleri inanç ve değerlere uygun olarak yetiştirebilmek için bu programları önemsediklerini kaydeden Mustafa Kılıçgil de, "15. yüzyılda Anadolu Türk birliğinin sağlanmasında politik ve askeri güçler kadar etkili oldu. Hacı Bayram-ı Veli gibi bilginler en güzel nesilleri yetiştirmek için çok çalıştılar. Bizlere her zaman destek olan ve hiç yalnız bırakmayan Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin sadece çağı değil çağları aydınlattığını ifade eden Prof. Dr. Akkuş ise, "6 asırdan beridir sadece Anadolu'yu değil farklı coğrafyaları da aydınlatan Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri, 14. asırda Farsça ve Arapça biliyordu. Medresedeki eğitimi, Ankara'daki kişiliği çevre illere kadar yayıldı. Gönül eğitiminin öğretmeni gönül mimarlarından birisidir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim