• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Hacettepe İşletme Topluluğu’ndan Örnek Davranış

Hacettepe İşletme Topluluğu’ndan Örnek Davranış
Hacettepe Üniversitesi'nin köklü topluluklarından biri olan Hacettepe İşletme Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın ve Yarın" adlı...

Hacettepe Üniversitesi'nin köklü topluluklarından biri olan Hacettepe İşletme Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın ve Yarın" adlı seminer düzenledi.

Tuğrul Çubukçu Salonu'nda gerçekleşen seminer, "Sanatta Kadın, Edebiyatta Kadın, Girişimcilikte Kadın, Medyada Kadın" adlı 4 oturumda gerçekleşti. Şenay Gürler, Azra Kohen, Birce Akalay ve Aslı Yaşasın gibi ünlü isimlerin konuşmacı olarak katıldığı seminerden elde edilen tüm gelirler Yenimahalle Belediyesi Kadın Sığınma Evi'ne bağışlandı. Seminer Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Azize Ergeneli'nin açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında 8 Mart'ın tarihçesini anlatan Ergeneli, "8 Mart, Kadınlar Günü olarak bilinir. Ama bugün aslında herhangi bir kadın günü değil de emekçi kadınlar günüdür. Bunun altını çizmek lazım, çünkü bugünün bir hikayesi var. Bu hikâye 8 Mart 1857 yılında New York'ta gerçekleşen bir felaketle alakalı. Dokuma işçisi 40 bin insan çalışma şartlarının kötülüğünden şikayetçi oldukları için bir grev yapıyorlar. Ancak polis müdahale ediyor ve işler kötüleşiyor. Bu insanların bir kısmı fabrikada kilitli kalırken, çıkan yangında 129 kadın maalesef acı bir şekilde ölüyorlar. Bugün kutlama günü değil anma günüdür" dedi.

Ünlü oyuncu Şenay Gürler ise, konuşmasında kadın tacizlerine değindi. Kendisini dinlemeye gelen kadınlara "Aramızda fiziksel ya da sözlü taciz edilmemiş kadın var mı? Var ise elini kaldırsın" diyen Gürler, salondan kimsenin elini kaldırmaması üzerine sonuca hiç şaşırmadığını, kadınların bu tür olaylarla karşılaştıklarında saklamayı tercih ettiklerini ifade etti.

Seminer sonunda Yenimahalle Belediyesi yetkilileri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar adına İşletme Topluluğu'na teşekkürlerini sunarak, plaket takdim etti.

Hacettepe İşletme Topluluğu’ndan Örnek Davranış

Hacettepe İşletme Topluluğu’ndan Örnek Davranış

Hacettepe İşletme Topluluğu’ndan Örnek Davranış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim