• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Hac Kayıtları Pazartesi Günü Başlıyor

Hac Kayıtları Pazartesi Günü Başlıyor
Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar Niğde'de 2016 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacağını...

Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar Niğde'de 2016 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 18-27 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Niğde İl Müftülüğünde Müftü Alaaddin Gürpınar başkanlığında Niğde merkez ve ilçede bulunan müftü, hac ve umre bürosunda çalışan görevlilerin katılımıyla toplantı yapıldı.

Müftü Gürpınar toplantı sonrası yaptığı açıklamada: "Hacı adaylarının heyecanla beklediği yeni kayıt dönemi önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

Hac Ön kayıkları 18 Ocak Pazartesi günü itibariyle başlamış olacak. Biz Niğde il müftülüğü olarak gerek il merkezindeki hac ve umre bürosu ve gerekse bağlı bütün ilçe müftülüklerimizde konuyu görüşmek üzere ilçe müftülerimizi ve bu konuyla ilgili hac ve umre bürosu elemanlarımızı toplantıya çağırarak kendilerini bu konuda bilgilendirme yaptık" dedi.

Gürpınar, İlk defa bu yıl ön kayıt yaptıracak olan ve geçmiş yıllarda hiç kayıt yaptırmamış olan vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları şu şekilde sıraladı: "Kayıt süresi 18 ve 27 Ocak tarihleri arasında olup bitecektir. Bu tarihten sonra herhangi bir kayıt işlemi yapılmayacaktır. Ön kayıt işleminin yapılabilmesi için öncelikle belli bankalarla bizzat vatandaşlarımız bankaya gidip nüfus cüzdanlarıyla birlikte 20 TL yatırarak ön kayıt işlemini başlatmış olacaklardır. 18-27 ocak tarihleri arasında Ziraat Katılım Bankası, Ziraat Bankası , Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Kuveyttürk Katılım , Türkiye Finans Katılım, Albaraka Türk Katılım Bankalarından bir tanesine gidip nüfus cüzdanıyla 20 TL'yi yatıracaklardır. Bu bankadan alacakları iki nüsha dekonta mutlaka cep telefon numaralarını ve TC kimlik numaralarını yazdırmış olacaklardır. Hacı adaylarımız kendileri bizzat internet üzerinden belli bir internet adresi var http://hac.diyanet.gov.tr. Adresinden bizzat kendileri TC kimlik numaralarıyla girip banka dekont numaralarıyla birlikte ön kayıt işlemlerini kendileri tamamlattırabileceklerdir. "Ben internetten bu işi yapamam" derlerse il veya ilçe müftülüklerinden bir tanesine müracaat etmek suretiyle müftülüklerimizden yardım alabileceklerdir. Bu işlemleri ister internet üzerinden yapsınlar ister müftülüğümüz aracılığı ile yapsınlar mutlaka 18-27 Ocak tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tarihi geçirdikleri taktirde bütün haklarını kaybetmiş olacaklardır.

Kayıt esnasında hacı adaylarımız mutlaka hangi kategoride haça gitmek istediklerini normal tipmi, müstakil tip mi yoksa otel tip mi bunları önceden belirlemesi gerekmektedir. Çünkü ayrı ayrı fiyatlar vardır. İnternet üzerinden kendiler de girdiğinde de o kayıt süreci içerisinde o fiyat aralıklarını bizzat görebileceklerdir. Ona göre bilinçli olarak tercihleri yapmak durumundadırlar" dedi.

Gürpınar: "İlk defa değil de geçmiş yıllarda ön kayıtlarını yaptırdıkları halde kendilerine kura çıkmamış ise her hangi bir değişiklik söz konusu değilse aynen geçmiş yıllarındaki kayıtlarının yeniletmek üzere bize gelmelerine gerek yoktur. Çünkü biz diyanet işleri başkanlığı sisteminde otomatik olarak daha önceki yıllarda kayıtları bulunan hacı adayların kayıtlarını otomatikmen yenileyeceğiz. Onların gelmelerine gerek yoktur. Eğer vatandaşlarımız önceki yıllarda kayıtlarını yaptırmış oldukları halde bilgiler konusunda değişiklik yapmak istiyorlarsa adresleri telefon numaraları değişmiş ise bize mutlaka gelmeleri gerekmektedirler. İnternet üzerinden kayıt yenileyemezler il ve ilçe müftülüklerini müracaat ederek bilgi değişikliklerini yapması gerekmektedir" diye konuştu.

Hac Kayıtları Pazartesi Günü Başlıyor

Hac Kayıtları Pazartesi Günü Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim