• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Haberli Denetimden Esnaf Da Vatandaş Da Memnun

Haberli Denetimden Esnaf Da Vatandaş Da Memnun
Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yeni denetim uygulamaları için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e teşekkür etti.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yeni denetim uygulamaları için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e teşekkür etti.

Çankaya Belediyesi tarafından uygulamaya konan, eksikliklerde ceza yerine eksikliklerin giderilmesine yönelik "Haberli Denetim" uygulaması ilçe esnafı tarafından memnuniyetle karşılandı. 15 gün önceden haber verilmesi ve eğer varsa eksikliklerin giderilmesi temelinde uygulanan denetim modeli, ceza yöntemi yerine yapıcı yöntemi öne çıkarıyor. Haberli denetim uygulaması ilk günden itibaren esnaf ve meslek odaları tarafından olumlu karşılandı. Yeni uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade etmek için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i ziyaret eden Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlhan Koyuncu, küçük esnafın zor günler yaşadığı bir dönemde Çankaya Belediyesi'ni ve Başkan Alper Taşdelen'i yanlarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Oda Başkanı Koyuncu ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Taşdelen, uygulamanın ilk dönemde yarattığı etkinin kendisini de mutlu ettiğini belirterek, "Her zaman esnafımızın yanında olacağız, uygulamamızla onlara da vatandaşlarımıza da örnek olacağız" şeklinde konuştu.

"AMAÇ CEZALANDIRMAK DEĞİL, SORUNLARI GİDERMEK"

Başkan Taşdelen, haberli denetim sisteminin amacına ulaştığını belirterek, "Bu uygulama hem esnafımız hem de vatandaşlarımız için olumlu oldu. 15 gün süre verdiğimiz esnafımız eksiklerini giderme imkanı buluyor. Böylece halkımızın alışveriş yaptığı iş yerleri fiziksel, görsel, ürün kalitesi ve temizlik gibi her açıdan yasalara uygun hale gelmiş oluyor" dedi.

Amacın bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğunun altını çizen Taşdelen, "Yıkıcı değil, yapıcı belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

Cezalandırmak yerine uyarıda bulunarak yasaların öngördüğü kuralların yerine getirilmesi ve halk sağlığını daha iyi korumaya yönelik olarak yapılan haberli denetim uygulaması, Çankaya genelinde her noktada devam ediyor. Çankaya Belediyesi'nin Cebeci, Küçükesat, Yıldız, Dikmen, Öveçler, Balgat, Emek ve Ümitköy bölgelerindeki zabıta merkez amirlikleri ile Kızılay bölgesi ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında esnafa 15 gün önceden "haberli denetim" broşürü bırakılarak konuyla ilgili bilgi veriliyor. Böylece, esnafın da 15 gün içinde daha önce tamamlayamadığı eksikleri tamamlaması sağlanmış oluyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim