• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

YGS'nin kaybedeni yok, öğrenciler yerleşebilir

YGS'nin kaybedeni yok, öğrenciler yerleşebilir
Üniversiteye girişin ilk aşaması olan YGS’nin kaybedeni olmayan bir sınav olduğunu belirten Levent Uysal, öğrencilerin doğru tercih yapmaları durumunda üniversiteye yerleşebileceklerini ifade etti.

23 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sona ermesinin ardından açıklamalarda bulunan Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, sınavı kötü geçen ya da istedikleri sonucu elde edemeyeceğini düşünen öğrencilerin, endişelenmek yerine morallerini bozmadan kalan zamanı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için verimli kullanmaları gerektiğini söyledi. Öğrencilerin ders çalışma konsantrasyonunun bozulmaması gerektiğini belirten Uysal, “Sınava giren öğrenciler, Matematik sorularının zorluğundan çok, süreyi yetiştirememekten şikâyetçiydiler. Sözel öğrencilerimiz ise Coğrafya sorularında zorlandıklarını ve Türkçe sorularının geçmiş yıllara oranla kısa olmasına rağmen iki şık arasında daha çok çelişkide kaldıklarını söyledi. Nihayetinde YGS kaybedeni olmayan bir sınav. Yeter ki gençlerimiz doğru değerlendirme yaparak tercih ve koşullarını iyi analiz etsinler. Atacakları her adımın geleceklerini şekillendirmede etkili olduğunun bilincinde bir nesil görmek beni çok mutlu ediyor. Sınava giren bütün öğrencilerimizin istedikleri sonucu almalarını umut ediyorum. Zamanını iyi kullanan ve seçeneklerini iyi analiz eden gençler her zaman kazançlı olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
140 puanı geçemeyen meslek lisesi öğrencilerinin, aynı program olma koşulu ile meslek yüksekokullarına girebildiklerini belirten Uysal, “Öğrencilerin önlerinde çok fazla seçenek ve imkân var. 140 ile 180 puan alanlar, Meslek Yüksek Okulu ve Özel Yetenek Sınavı ile alınan Lisans programları ile yüksek öğrenimine devam edebiliyorlar. 180 puan üzeri alanlar ise LGS’ye girme hakkı kazanıyor” şeklinde konuştu. Kültürün korunması ve aktarımının gençler sayesinde olacağını da belirten Uysal, “Üniversite eğitimi öğrencilerin hem kariyerleri hem de hayalleri için önemli bir başlangıç ve temel oluşturacak” dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim