• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Üsküdar’da 4. Murat yasakları

Öğretmen ve polisevlerinde alkolü yasaklayan iktidar tekel bayilerini de kaldırtıyor. İlk uygulama İstanbul'da!

 

AKP’li belediyenin okul ve camiye 100 metre mesafede içki satışını yasaklayan kararı uygulamaya geçti. 60 iş yeri sahibi, “Kirayı sakız satıp mı ödeyeceğiz” diye tepki gösterdi.
 
İstanbul’un AKP’li Üsküdar Belediyesi 9 Ocak 2013’te Belediye Meclisi kararıyla CHP’li meclis üyelerinin karşı oylarına rağmen okul ve camilere 100 metre mesafede içki satışını yasakladı. Yeni düzenlemeye göre; yasağa uymayan bakkal, büfe ve kuruyemişçi ile marketlerin işyeri ruhsatları iptal edilecekti. Belediye kararı bu hafta uygulamaya koydu. Üsküdar Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü içki satışı yapan 60’a yakın dükkana 15 gün içinde alkollü içecekleri kaldırmalarını tebliğ etti.
 
Zararımızı kim karşılayacak?
 
Karara isyan eden iş yeri sahipleri ise Üsküdar’ın her yerinin cami ve okulla dolu olduğunu aslında bu kararın ilçede içkinin toptan yasaklanması anlamına geldiğini söyledi. Dr. Fahri Atabey Caddesi’nde 6 yıldır tekel bayii işleten Özlem Güven, “Burada cami yakınındaki birçok büfe 20 yılı aşkın süredir içki satıyor. Üsküdar’da neredeyse 50 metrede bir okul, cami ve mezarlığa rastlıyoruz. Belediye 15 gün süre veriyor, ne bir yer, ne de bir çözüm sunuyor. Sadece kiram 3 bin 500 TL. Dükkanda sakız satarak mı ödeyeceğim bu parayı? Alkollü içkileri 15 günde ya satacağız ya da çöpe atacağız. Zararımızı AKP’liler mi karşılayacak” dedi.
 
Dava açmaya hazırlanıyorlar
 
Alkol satışı yapan tüm iş yerleri bir araya gelip belediyeye dava açmaya hazırlanıyor. Belediye ise daha önce yaptığı açıklamalarda aldıkları kararın nedeni olarak cami cemaatinden ve velilerden şikayet geldiğini ayrıca okuldan çıkan çocukların içkileri görüp, alkolün akıllarına sokulduğu gerekçesini öne sürmüştü.
 
İçki yasağı nerede var?
 
İstanbul Üs­kü­da­r’­da­ki iç­ki ya­sa­ğı ilk de­ğil… SÖZCÜ’nün Esenyurt İlçesi’ndeki yasağa ilişkin haberinin ardından Af­yon­ka­ra­hi­sar Va­li­li­ği, ge­çen yıl ‘a­çık­tan al­kol kul­la­nı­mı ve al­kol sa­tı­şı­’nı ya­sak­la­dı. De­niz­li­’de 10 der­ne­ğin al­kol­lü iç­ki izin bö­lü­mü ip­tal edil­di. An­ka­ra­lı­la­r’­ın haf­ta so­nu akın ettiği Ey­mir Gö­lü­’n­de­ki Or­ta­do­ğu Tek­nik Üni­ver­si­te­si­’ne (OD­TÜ) ait iş­let­me­ler­de de al­kol sa­tı­şı dur­du­rul­muş­tu. Üni­ver­si­te sos­yal te­sis­le­ri­nin ar­dın­dan po­li­s ev­le­rin­de de al­kol­lü iç­ki sa­tı­şı ve su­nu­mu ya­sak­lan­mış­tı.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim