• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Tayyar: “Abdullah Gül AK Parti’nin başına geri dönmesin”

Tayyar: “Abdullah Gül AK Parti’nin başına geri dönmesin”
Şamil Tayyar, katıldığı bir TV programında “Erdoğan aday olur ve seçilirse, Sayın Gül son Cumhurbaşkanı, Sayın Erdoğan da ilk devlet başkanı olur” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TV’de Erkan Tan’ın Son Söz adlı programında yaptığı açıklamalarla Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet başkanlığı planlarını ortaya koydu.

Daha önce “Abdullah Gül AK Parti’nin başına geri dönmesin” açıklamasıyla gündeme gelen Tayyar bu sözüne açıklık getirdi. Abdullah Gül’ün başkanlık sistemini tasvip etmediğini, parlamenter sistemden yana olduğunu belirten Tayyar, Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet başkanlığı planını bozacağı için Abdullah Gül’ün AK Parti’nin başına geri dönmemesi gerektiği görüşünü yineledi. Tayyar sözleriyle Erdoğan’ın önce Cumhurbaşkanı olup sonra Başkanlık sistemini getirerek Devlet Başkanı olmayı planladığını ortaya koymuş oldu.

İşte Şamil Tayyar’ın olay sözleri:

“Sayın Başbakanımız eğer Allah kısmet eder aday olur, milletin de teveccühü devam eder ve destekleriyle seçilirse, Sayın Gül son Cumhurbaşkanı, sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk devlet başkanı olur. Şimdi peki ben bunu söylerken, sayın Gül neden partinin başına dönmesin dedim, çünkü sayın Gül Türkiye’de parlamenter sistemi savunuyor, Başkanlık modeline de karşı. Eğer sayın Başbakan yukarıya Başkanlık Modeli’ne geçiş için bir yolculuğa çıkıyor ise, parlamenter sistemi isteyen bir Başbakanla bu geçişi yapamazsınız. O zaman hani ben dedim ya geçen programda meseleye ilkesel bakıyorum diye. Bunun biraz daha ne anlama geldiğini ifade etmek için söylüyorum. O zaman bu senkronizasyonun sağlanması için Başkanlık modelini içselleştirmiş bir ismin AK Parti’nin başında olmasında yarar var. Denebilir ki, sen bunları söylüyorsun ama yarın sayın Gül partinin başına gelebilir. Eyvallah gelsin, başımızın tacıdır. İtirazımız yok. O zaman “seni siler, çizer” vesaire diyorlar. Sayın Başbakanımız eğer siyasette yola devam ederken bana artık ihtiyacının kalmadığını söylerse zaten ben önümüzdeki dönem siyaset yapmayı düşünmüyorum. Ben siyasette kariyer planlaması yapmış biri değilim. Siyasete gireyim bana şu makam mı verilir milletvekili mi olurum gibi bir derdim bir tasam yok. Onun için de bu memleketin hayrına olabilecek ne ise yüreğimden koptuğu gibi ifade ediyorum. Benim şahıslarla bir problemim yok.”

http://www.istanbulhaber.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim