• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Levent Koçer, Zeki Üçok’un iddialarını yalanladı

Levent Koçer, Zeki Üçok’un iddialarını yalanladı
Yaşar Büyükanıt’ın bu iftiralar karşısında Üçok’u muhatap almayacağını söyleyen Koçer, hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.

Akşam gazetesinin Balyoz hükümlüsü emekli Hâkim Albay Üçok yaptığı röportaj tepki ile karşılanmıştı. Balyoz darbe planı, sahte çürük raporu ve hipnozlu işkence davalarından toplam 33 yıl 1 ay hapse çarptırılan Zeki Üçok’un sözlerine eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ’ın avukatı Levent Koçer tepki gösterdi. Üçok, Büyükanıt’ın Hizmet Hareketi’ne yakın öğrencileri Kuleli Askeri Lisesi’ne aldığını iddia etmişti. Bu yalan ve iftiralarına hukuki yollarla cevap vereceklerini söyleyen Koçer, iddialar için bir açıklama gereği duymadıklarını belirtti.

Büyükanıt’ın bu iddialar karşısında Üçok’u muhatap almayacağını kaydeden Koçer, herkesin istediğini konuşabileceğini fakat iftirada da bulunamayacağını ifade etti. 

Zeki Üçok’a bir tepki de avukat Mustafa Dokumacı’dan geldi. Üçok’un ifadelerini hipnozlu işkence yaparak aldığı astsubaylardan Ali Balta’nın avukatı olan Dokumacı, yargılaması bitmiş ve beraat etmiş astsubaylarla ilgili tekrar iftiraya başvurulmasını hukuki bulmadığını söyledi.

‘HİPNOZCU ALBAYIN İDDİALARI SAÇMA SAPAN, NEREDEN TUTARSANIZ ELİNİZDE KALIR’

Dokumacı, Akşam’ın hakikati bilmesine rağmen yalan ve iftiraya başvurmasını gazetecilik olarak görmediğini vurguladı. “Üçok’un iddiaları saçma sapan şeyler. Neresinden tutarsanız elinizde kalır.” diyen Dokumacı, şöyle konuştu: “Başta Akşam da olmak üzere bütün medya, 2009 yılında Ahmet Zeki Üçok’un ve iddiada bulunduğu astsubaylar ile ilgili yargılamayı gündeme getirdi. Üçok’un iddiaları üzerine astsubaylar Hava Kuvvetleri Mahkemesi’nde yargılandılar. O üç astsubay, üzerlerine atılı suçlardan beraat ettiler ve görevlerinin başındalar. Ahmet Zeki Üçok ve hipnozcu yarbay olarak tanınan Gürol Doğan Kayseri’deki soruşturmada hukuka aykırılıklarından dolayı yargılandılar. Yargılama sonucunda mahkûm oldular. Yani mahkûm olduğu konuları neden tekrar gündeme getirebilir, dosyanın içerisinde her şey mevcut. Buna rağmen aksini söylüyorlarsa, bunlar yalan ve iftiradan başka bir şey değildir. Bunun ne gazetecilik ilkeleriyle alakası var, hukuki yönüyle alakası var. Akşam’ın yayın politikası hiç hukuki değil. Bu konuda gerekli hukuki müracaatlarımızı yapacağız. Hakikati bilmelerine rağmen iftira ve yalan üzerinden haber yapılması, röportaj yapılması gazetecilik değildir.”

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim