• BIST 9524.59
  • Altın 2497.973
  • Dolar 32.5765
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kiracılara Arap darbesi!

Araplar, günde 100 dolar teklif edince Türk kiracılar kapı dışarı edildi.
Ortadoğu'dan kaçan Arap kiracılar günlük 100 dolar kira önerince Fatih'te ev sahipleri kiracıları çıkarmaya başladı.
 
Yıllarca kiracıların korkulu rüyası haline gelen ‘Almanya'dan oğlum gelecek' efsanesi yerini şimdi ‘Arap kiracıya' bıraktı. İstanbul Fatih'te yaşayan Gül. S'nin geçen ay kapısına dayanan evsahibi, "Evi Araplara günlüğü 70 dolara kiraya vereceğim. Siz evimde 700 liraya oturuyorsunuz. Ya evimden çıkın ya da kirayı 1.200 liraya çıkarın" dedi. Şok olan Gül Hanım, soluğu avukatta aldı.
 
Fatih Araplar'ın gözdesi
 
Emlak sektöründeki ‘Arap Baharı' yeni konut projelerinin yanı sıra kiralık dairelerde de esmeye devam ediyor. Yabancıların mülk edinmesini sağlayan yasal düzenlemelerle İstanbul'daki lüks konut projelerinin önemli bir bölümü Arap yatırımcılar tarafından satın alındı. Körfez Bölgesi'nde yaşayan zengin Araplar konut satın alırken, iç savaş ile sarsılan Suriye ve Irak'tan gelenler daha konut kiralamaya yöneliyor. Emlakçıların verdiği bilgilere göre Fatih, Zeytinburnu ve Esenyurt'ta çok sayıda konut Arap asıllı aileler tarafından kiralandı. Ailelerin gözde semti Fatih'te ise uçtu.
 
Kiracılar kalıcı oldu
 
Aksaray, Vatan Caddesi ve Fındıkzade arasındaki bölgede çok sayıda kiralık ev Araplar'a gitti. Daha önce dönemsel olarak kiralanan evler şimdi kalıcı konutlara dönüştü. İstanbul Emlak'tan Ömer Kurnaz, "Araplar daha önce sadece yaz döneminde 1 aylık veya 3 ay için ev kiralardı. Ancak Irak ve Suriye'deki iç savaşın devam etmesi yüzünden aileler kalıcı olarak buraya gelmeye başladı. Bu da fiyatların artmasına neden oldu" dedi.
 
Emlak Müşaviri Behmen Berument, yabancı kiracıların ödemelerini vaktinde yaptığına bu nedenle evsahipleri ile aralarında sorun yaşanmadığını söylerken, "Buna karşın apartman sakinleriyle zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Zira yeni kiracıların aileleri genelde kalabalık ve çok cocuklu. Bu yüzden Türk aileler ile Arap misafirler arasında zaman zaman gerilim yükseliyor" diye konuştu.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim