İnsan Hakları Derneği (İHD) İnsan Hakları Ödülü'nü eski Bingöl Başkanı Rıdvan Kızgın'a veren Baydemir, törende yaptığı konuşmada, Bingöl'de İHD Şubesi açma çalışması sırasında gözaltına alındığını belirterek, "Yeşil denen adamdan bir kaç kez kıl payı kurtardık. Az daha bizi de götürüyorlardı. Bir kaç kez de karakola çektiler. Bunun canlı tanıkları da şu an aramızdalar." dedi.
İHD Diyarbakır Şubesi'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda düzenlediği kokteyle Osman Baydemir, kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı milletvekili Aysel Tuğluk, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD şube başkanları ve genel yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Baydemir, ödülü alan Rıdvan Kızgın'ın, birçok insan hak ihlalini cesurca ortaya çıkardığını vurguladı.
Baydemir, şöyle konuştu: "1993'lerde Şırnak'ta İHD Şubesi açmak ne anlama geliyorsa, 2000'li yıllarda Bingöl'de İHD Şubesi açmak da o anlama geliyordu. Rıdvan ağabey ile birlikte Solhan'da bir kaç kere kıl payı kurtardık. Yeşil denen adamdan bir kaç kez kıl payı kurtardık. Az daha bizi de götürüyorlardı. Bir kaç kez de karakola çektiler. Bunun canlı tanıkları da şu an aramızdalar."
İnsan hakları mücadelesinde verilen bedellerin bir hafıza oluşturduğunu kaydeden Baydemir, "İnancım odur ki bu bellek, bu çaba mutlaka insan hakları kültürünü bu ülkede de yaşamsal kılacaktır." diye konuştu.
Baydemir, konuşmasının ardından Kızgın'a İnsan Hakları Ödülü'nü verdi.
İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da KCK tutuklusu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey ve eski İHD Diyarbakır Şubesi Hatip Dicle'ye destek vermek için Merkez Yönetim Kurulu toplantısını Diyarbakır'da yaptıklarını belirtti.
Törende tutuklu Erbey'in, D Tipi Cezaevi'nden gönderdiği mektup da okundu.
İşte Osman Baydemir'in ilginç Yeşil itirafı

Yeşil, Baydemir'in peşine de düşmüş. BDP'li Başkanın iddiasına göre az kalsın Yeşil onları da götürüyormuş!
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Ceza sorumluluk yaşı 12'den 10'a düşecek!TBMM'nin suça sürüklenen çocuklara ilişkin hazırladığı Rapora göre ceza sorumluluğu yaşının; 12'den 10'a düşürülmesi planlanıyor.
Kayyum atanan 'Kayyum'a yeni Kayyum: Şişli Belediyesi!İçişleri Bakanlığı tarafından CHP'den alınarak Kayyuma devredilen Şişli Belediyesinde bir hafta içinde 2. kez Kayyum değişti.
'Kurultay Davası'nda yeni gelişme: ‘Özkan Yalım’ın ifadesi!Görevinden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın verdiği son ek ifade 'Kurultay' davası dosyasına girdi.
Ece Gürel'in ölüm sebebi kesinleşti: DNA detayı!İstanbul'da 36 yaşındaki Ece Gürel, yürüyüş yapmak için gittiği Belgrad Ormanı'nda 2 Mart 2025'te kayıplara karıştı. 4 gün sonra sağ bulunan ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ece'nin ölümüyle ilgili soruşturma tamamlanırken, dikkat çeken detaylar yer aldı.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
DÜN|BU HAFTA|BU AY
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim



































