"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" Türkiye üzerinde bir takım karanlık hesapları içeriyordu. Albay Dursun Çiçek imzasını taşıyan bu belgeyi Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 26 Haziran'da yaptığı açıklamada kağıt parçası olarak değerlendirdi.
BAŞBUĞ NEDEN "KAĞIT PARÇASI" DEDİ?
"Aslı yok" denilen belgenin ıslak imzalı hali ortaya çıktı ve Genelkurmay da bunu doğruladı. Gazeteci Fikret Bila röportajında Genelkurmay Başkanına "kağıt parçası" açıklamasını sordu.
"....O GÜNKÜ BİLGİLER, İDDİA EDİLENİN BİR BELGE OLMADIĞINI BİZE GÖSTERMEKTEDİR. BELGE DEĞİL, DEDİM. NEYE DAYANARAK SÖYLEDİM, YARGITAY İÇTİHADINA... FOTOKOPİYE BELGE Mİ DESEYDİK? FOTOKOPİ GAYET TABİİ Kİ BELGE DEĞİL. PEKİ NE DİYECEĞİZ ONA?"
KARARGAH YANILTILDI MI?
Başbuğ kendisine "karargahınız yanıltmış olabilir mi" sorusu yöneltildiğinde ise karargah ifadesinin kullanılmasına karşı çıktı; Bu süreç Genelkurmay Karargahı tarafından yürütülen bir süreç değildir." açıklamasını yaptı.
"... BAKIN, KARARGAH İFADESİNİ KULLANMAYIN. YETKİLİ OLAN ASKERİ SAVCILIK. BU KARARGAHIN İŞİ DEĞİL. SAVCININ İŞİ. ADLİ MAKAMA VERMİŞİM BEN. BENİM ASKERİ SAVCIM İNCELEMİŞ, BU SONUCA VARMIŞ."
"ISLAK İMZALI" BELGE ULAŞTI MI?
Genelkurmay Başkanı'na belgenin aslının kendilerine ulaşıp ulaşmadığı da soruldu. Başbuğ "bilmiyoruz, yargı ortaya koyacak onu." dedi.
"BU SORUŞTURMA KAPSAMLI VE BOYUTLU OLARAK DEVAM EDİYOR. ARTIK BU KONUYLA İLGİLİ BİZE VE HERKESE DÜŞEN GÖREV SORUMLU HAREKET EDİLMESİDİR. YARGI SÜRECİNİN SONUNU SABIRLA BEKLEMEKTİR. EKSİK BİLGİLERE DAYANARAK BU KONU ÜZERİNDE YORUMLAR YAPILMASI BU SÜRECE FAYDA VERMEZ. İNANIYORUZ Kİ YARGIMIZ, GEREK ASKERİ YARGIMIZ, ELBETTE GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARACAKTIR. BENİM BUNA İNANCIM TAMDIR."
BAŞBUĞ: PAROLA OLAYI YANLIŞTIR
Bir başka konu daha var dı ki akıbeti ve Başbuğ'un bu konu hakkındaki değerlendirmesi de merak ediliyordu. Başbakan'a hakaret içeren söz konusu parola olayına Genelkurmay Başkanı açıklıkla cevap verdi.
"PAROLA OLAYI OLDUĞU ZAMAN DA İFADE ETTİK; 'YANLIŞTIR'. TSK OLARAK KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR OLAY DEĞİLDİR. BIRAKIN KABUL ETMEYİ, OLAY OLDUĞU AN ZATEN İLGİLİ KOMUTANLIK SORUŞTURMA AÇMIŞTIR, SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR. O SORUŞTURMA DA SADECE ASTSUBAYLA SINIRLI DEĞİLDİR. BU KONUYLA İLGİLİ OLARAK BAŞKALARININ DA HATALARI VARSA GEREKEN YAPILACAKTIR."
www.istanbulhaber.com.tr
İSTANBUL HABER AJANSI
İlker Başbuğ:"Fotokopiye belgemi deseydik"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ıslak imza tartışmasını başlatan belgeye neden 'kağıt parçası' dediğini de açıkladı.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Ceza sorumluluk yaşı 12'den 10'a düşecek!TBMM'nin suça sürüklenen çocuklara ilişkin hazırladığı Rapora göre ceza sorumluluğu yaşının; 12'den 10'a düşürülmesi planlanıyor.
Kayyum atanan 'Kayyum'a yeni Kayyum: Şişli Belediyesi!İçişleri Bakanlığı tarafından CHP'den alınarak Kayyuma devredilen Şişli Belediyesinde bir hafta içinde 2. kez Kayyum değişti.
'Kurultay Davası'nda yeni gelişme: ‘Özkan Yalım’ın ifadesi!Görevinden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın verdiği son ek ifade 'Kurultay' davası dosyasına girdi.
Ece Gürel'in ölüm sebebi kesinleşti: DNA detayı!İstanbul'da 36 yaşındaki Ece Gürel, yürüyüş yapmak için gittiği Belgrad Ormanı'nda 2 Mart 2025'te kayıplara karıştı. 4 gün sonra sağ bulunan ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ece'nin ölümüyle ilgili soruşturma tamamlanırken, dikkat çeken detaylar yer aldı.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
DÜN|BU HAFTA|BU AY
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim



































