• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Galatasaray finale yükseldi

Galatasaray finale yükseldi
Ziraat Türkiye Kupası Yarı finalinde Galatasaray, Bursaspor'a konuk oldu.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş karşılaşmasında Bursaspor'a konuk olan Galatasaray, 2-0 geriye düştüğü maçı 5-2 kazanarak finale yükseldi.

Bursa'da oynanan maça iyi başlayan taraf Bursaspor'du. Ev sahibi ekip, Fernandao'nun 29. ve 33. dakikalarda attığı gollerle 2-0'lık üstünlüğü yakalarken Wesley Sneijder'in 45+1'de attığı gol devrenin 2-1 sona ermesini ve sarı kırmızılıların soyunma odasına umutla girmesine neden oldu.
 
Devre dönüşünde maça fırtına gibi başlayan Galatasaray, 50. dakikada Selçuk İnan'ın penaltı golüyle skoru 2-2'ye getirirken 53'te Burak Yılmaz fırsatçılığını konuşturdu ve durumu 3-2'ye getirdi.
 
Üst üste goller bulan sarı kırmızılı ekipte Burak Yılmaz 68'de bir kez daha sahneye çıktı ve durumu 4-2 yaptı. Karşılaşmada son sözü 71. dakikada penaltıdan Felipe Melo söyledi; 5-2.
 
Öte yandan Galatasaray'ın golcüsü Burak Yılmaz, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bu sonucun ardından Galatasaray Türkiye Kupası'nda finale yükselen ilk ekip oldu.
 
Sarı kırmızılı ekibin finaldeki rakibi Medical Park Antalyaspor-Eskişehirspor eşleşmesinin galibi olacak.

BURSA ARADIĞI GOLÜ BULDU
 
Galatsaray karşısında maça oldukça istekli başlayan Bursaspor 29. dakikada öne geçti. Fernandao'nun Veysel Sarı tarafından düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Volkan Şen kullandı. Volkan Şen'in sol taraftan ceza sahası içine yaptığı ortada topa iyi yükselen Fernandao'nun kafa vuruşunda, Şamil Çinaz'ın kafasına çarpan meşin yuvarlak Galatasaray ağlarına gitti ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.
 
MÜTHİŞ VOLE FARKI 2'YE ÇIKARDI
 
Taraftarının da desteği ile rüzgarı arkasına alan Bursaspor 33. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Yeşil-beyazlıların sağ kanattan geliştirdiği atakta Şener Özbayraklı topu ceza sahası içine ortaladı. Bursaspor'un golcüsü Fernandao harika bir vole vuruşuyla Galatasaray ağlarını bir kez daha sarstı ve skoru 2-0'a taşıdı.
 
SNEIJDER UMUT EKTİ
 
Bursaspor karşısında 2-0 geriye düşen Galatasaray'ı kabustan uyandıran isim Wesley Sneijder oldu. İlk yarının son anlarında sarı-kırmızılı takımın atağında ceza sahasında Burak Yılmaz'ın pasında topla buluşan Sneijder, sol ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla skoru 2-1 yaptı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.
 
GALATASARAY RÜZGAR GİBİ DÖNDÜ
 
Sneijder'in golü sonrasında farkı 1'e indiren Galatasaray, 50. dakikada kazandığı penaltıyla beraberliği sağladı. Sneijder'in ortaladığı top ceza sahası içinde İbrahim'in eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Selçuk İnan skora 2-2'lik beraberliği sağlayan golü attı.
 
BURAK'TAN ALTIN GİBİ GOL
 
Bursaspor deplasmanında 2-0 yenilgiden 2-2'lik beraberlği sağlayan Galatasaray, 53. dakikada öne geçmeyi başardı. Sarı kırmızılı ekibin ani atağında Veysel Sarı sağ kanatta topla buluştu. Vuruşunda top kaleci Frey'den sekince Burak Yılmaz bu hatayı affetmedi ve takımını 3-2'lik üstünlüğe taşıdı.
 
BURSASPOR DAĞILDI, FARK ARTTI
 
Üst üste yediği gollerin ardından oyun disiplininden kopan Bursaspor, Galatasaray'ın baskısının artmasıyla neye uğradığını şaşırdı. Karşılaşmanın 68. dakikasında ofsayt iddiasıyla duraklayan Bursaspor savunmasının hatasını iyi değerlendiren Galatasaray, Burak Yılmaz'la skoru 4-2 yaptı. Bu golden 3 dakika sonra penaltı kazanan Galatasaray'da topun başına geçen Melo durumu 5-2'ye taşıdı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim