Erzurum'da özel yetkili olarak görev yapan Cumhuriyet Başsavcıvekili Tarık Gür ile Cumhuriyet Savcıları Osman Şanal, Rasim Karakullukçu ve Mehmet Yazıcı, 17 şubat 2010 tarihinde özel yetkileri ellerinden alınmalarına itirazda bulundular.
Yapılan itiraza göre, görevden alınmalarına ilişkin gerekçeli kararın ise henüz Erzurum'a ulaşmadığı öğrenildi.
Bu arada, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen Erzincan'daki Ergenekon soruşturması iddianamesinin ilk duruşma tarihinin yarın belli olabileceği belirtildi.
Erzurum savcıları HSYK kararına itiraz ettiler

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) özel yetkileri ellerinden alınan Erzurum'daki savcılar, bu karara itiraz ettiler.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
AYM'den gizli tanık 'Garson' kararı: Bir üyeden karşı oy!‘Garson’ kod adlı gizli tanıktan ele geçirilen hafıza kartlarındaki verilere göre FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanması içinde olduğu iddia edilen ve örgüt üyeliğinden cezalandırılan sanık hakkında hak ihâli kararı verildi. Bir üye ise karşı oy kullandı.
'Denetimli Serbestlik'te BİOSİS dönemi!Adalet Bakanlığı, denetimli serbestlikte Biyometrik İmza Yöntemi ile Takip Sistemi Projesi (BİOSİS) adlı yeni biyometrik takip sistemini ihale aşamasına getirdi. Sistemle 450 bin yükümlünün mobil cihazlar üzerinden GPS ve Biyometrik doğrulamayla izlenmesi hedefleniyor.
2 başlık daha…: AİHM'den ‘İmamoğlu’ hamlesi!Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen başvuruyu öncelikli incelemeye aldı ve Türkiye’ye 6 soru yöneltti. Sorulardan 2'sinin davanın siyasi yönü ve Cumhurbaşkanlığı Adaylığı süreciyle ilişkili olduğu belirtildi.
Akın Gürlek'ten ‘Lekelenmeme Hakkı’ vurgusu!Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Yaptığımız düzenlemeler ve geliştirdiğimiz uygulamalarla; lekelenmeme hakkı kapsamında dosyaları en başta ayıklıyor, vatandaşlarımızın gereksiz yere yıpranmasının önüne geçiyoruz" dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Dönmez’den ‘Uyuşturucu Operasyonları’ açıklaması!Adliye muhabirleriyle bir araya gelen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Dönmez, ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonlarının devam edip etmeyeceğine yönelik konuştu. Dönmez, "Amacımız ifşa değil" dedi.
Prof. Dr. Adem Sözüer: “Rejim, nasıl adlandırılabilir?”Ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, İstanbul Barosu’nun Türk Ceza Kanunu'nun kabulünün 100. yılı dolayısıyla düzenlediği sempozyumda yaptığı konuşmada, “Türkiye adı bile konulamayan koşullardadır. Bazıları, ‘Türkiye'de düşman ceza hukuku uygulanıyor’ diyor. Düşman ceza hukukunda bile bir düşman sınıflandırması, kategorisi vardır" dedi.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
DÜN|BU HAFTA|BU AY
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim

































