• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Erdoğan'a Ergenekon desteği

Erdoğan'a Ergenekon desteği
“Tayyip Erdoğan’la beraber olacağız.” diyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ’in ardından Tuncay Özkan ile Kemal Kerinçsiz de hükümete destek verdi.

Önceki akşam HaberTürk TV’de Teke Tek programına katılan Özkan, hükümetin kendilerine gerekli güvenceleri vermesi halinde Camia’ya karşı birlikte hareket edebileceklerini açıkladı. Kerinçsiz de Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) dilekçe sunarak kendisi hakkında soruşturma yürüten polis, savcı ve hâkimler hakkında suçlamalarda bulundu. Başbakanlık’ın, hiçbir somut isnada dayanmayan bu mektubu ciddiye alarak soruşturulması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermesi dikkat çekti.

Hükümetin azami tutukluluk süresini 5 yılla sınırlandırmasının ardından tahliye olan Ergenekon sanıkları, Hizmet Hareketi’ne karşı karalama kampanyası yürüten Başbakan Tayyip Erdoğan’a destek için adeta sıraya girdi. Önceki akşam Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katılan Tuncay Özkan, hükümete, birlikte hareket etme çağrısında bulundu. Özkan “Hükümet bize güvence versin elimizdeki bilgi belgeleri sunacağız, bu çeteye karşı birlikte savaşacağız.” ifadelerini kullandı. Tahliye edilen avukat Kemal Kerinçsiz de Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) bir dilekçe sunarak kendisi hakkında soruşturma yürüten polis ve savcılar ile kendisine ceza veren hâkimler hakkında suçlamalarda bulundu. Kerinçsiz, daha önce dile getirdiği iddialarına Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarında Hizmet Hareketi’ne yönelik iftiralarını da ekledi. Başta Ergenekon, Balyoz ve KCK olmak üzere çok sayıda önemli davayı yürüten polislerin yargılanmasını istedi. Başbakanlık da Kerinçsiz’in hiçbir somut isnada dayanmayan iddialarını soruşturması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Başsavcılık da soruşturma başlattı. Savcı ve hâkimlerle ilgili bölüm ise Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Doğu Perinçek, geçtiğimiz günlerde kamuoyunda hükümet medyası olarak adlandırılan Yeni Akit’te yer almıştı. Hizmet Hareketi’ni bitirmek için hükümete yol gösteren Perinçek, “Tayyip Erdoğan’la beraber olacağız.” demişti. Havuz medyası Akşam Gazetesi de Hizmet Hareketi’ni karalamak için Balyoz hükümlüsü emekli Albay Zeki Üçok’un iftiralarına sarılmıştı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim