• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Dünyanın 3. büyük demiryolu fuarı İstanbul'da

3. Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı (Eurasia Rail)’nın açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İspanyol emvkidaşıyla beraber gerçekleştirecek.

3. Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı (Eurasia Rail) İstanbuL'da start alıyor. 07 Mart 2013 Perşembe gün saat 11.00’de İstanbul Fuar Merkezi (İFM)’inde başlayacak olan fuarın açılışına, Ankara, İstanbul, İzmir, Sivas, Malatya, Adana, Afyon’daki TCDD Bölge Müdürlükleri de telekonferansla bağlanacak.

İlki 2011 yılında Ankara’da, ikincisi 2012’de İstanbul’da yapılan fuara aralarında Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Çin Halk Cumhuriyeti ve Polonya olmak üzere 25 ülkeden 286 firma katılacak. Bunun yanı sıra T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TCDD, fuarın resmi katılımcısı ve destekleyicileri konumunda olacak.
 
SEKTÖR PAYDAŞLARININ TÜMÜNE AÇIK
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TCDD ve bağlı ortaklıkları olan TÜVASAŞ (Türkiye Vagon Sanayi A.Ş), TÜDEMSAŞ (Türkiye Demiryolu Sanayi A.Ş.) ve TÜLOMSAŞ (Türkiye Lokomotif Sanayi A.Ş.); vagon, lokomotif, demiryolu teknolojileri üreten ve demiryolu işletmeciliği yapan milli kuruluşlar olarak sektöre ait yenilikleriyle fuarda yer alacaklar.
 
Demiryolu kuruluşları, demiryolu teknolojileri, elektrifikasyon, sinyazilasyon, demiryolu, güvenlik, taahhüt, inşaat, inşaat malzemeleri, lojistik, ağır sanayi firmaları, hırdavat ve el aletleri üreticileri katılacağı fuarda; yolcu, yük vagonları, lokomotifler, manyetik yükselen trenler, dar ray aralığında çalışan trenler, özel ihtiyat araçları, dişli raylı demiryolu araçları ve intermodal nakliye araçlarından oluşan ürün grupları sergilenecek.
 
KENDİ BÖLGESİNDEKİ EN ÖNEMLİ FUAR
 
Fuarda stant açacak olan Siemens, Alstom, Bombardier, Vossloh, Thales, Caf, Talgo, Knorr Bremse, Webasto, Voith Turbo, Savronik, Kardemir, General Electric, Transportation, Ulaşım AŞ, Hyundai Rotem, ABB gibi dev firmalar sektördeki son teknolojik gelişmeleri ziyaretçilerle buluşturacak.
 
Fuar kapsamında;  Demiryollarında yeniden yapılanmanın sektöre ve taşımacılığa etkileri, Demiryollarında hızlı yük taşımacılığı, Marmaray projesi sonrası İstanbul ulaşımı ve demiryolu taşımacılığı, Demiryolları yük taşımacılığında fiyatlandırma, Demiryolu güvenliği, Araç teknolojilerindeki gelişmeler, Altyapı ve üstyapı teknojilerindeki gelişmeler konularında yerli ve yabancı konuşmacılar tarafından verilecek konferans ve seminer programları; organizasyonu kendi bölgesindeki en önemli fuar haline getiriyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim