DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, bazı oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret İzmir'e geldi. İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu'yu makamında ziyaret eden Cindoruk, "Eskiden Kırşehir'deki ahilik toplantılarına başbakanlar giderdi. Şimdi çingene toplantılarına gidiliyor." dedi.
Halk arasındaki sohbetlere, "Bakkallar, kasaplar, manavlar ne yapıyor?" diye başlandığını belirten Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise, "Alışveriş merkezilerine taşınsınlar." dediğini öne sürdü. Cindoruk, "Bir başbakanın, bir iktirdarın Türkiye'deki esnafın geçmişini bilmesi lazım. Esnaflık nedir, bilmesi lazım. Ahilikten gelen hadise çok önemli. Esnaf olmadan, kesinlikle demokrasi olmaz. Şimdi KOBİ'ler de çıktı, onlar demokrasinin temel örgütleri. Eskiden Kırşehir'de ahilik bayramına başbakanlar giderdi, şimdi çingene toplatılarına gidiyoruz. Ben çingeneleri küçük gördüğüm için demiyorum. O bir sosyal sınıftır, bu bir ekonomik sınıftır." şeklinde konuştu. DP'nin esnaf ve çiftçilere dayandığını savunan Hüsamettin Cindoruk, işçileri de unutmadığını, eskiden işçi hareketlerinin bu kadar güçlü olmadığını belirtti.
İESOB Başkanı Mutlu ise sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Esnaf olarak sıkıntılarımız var. Bugüne kadar DP'nin esnafla ilişkilerinden memnuniyet duyuyorum." dedi. Mutlu, esnafın problemlerini içeren bir dosyayı verdiği Cindoruk'a, ziyaretin anısına bir plaket takdim etti. Öğle yemeğindn sonra İzmir Ticaret Odası'na geçildi.
Cindoruk'tan Erdoğan'a çingene tepkisi

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk "Eskiden Kırşehir'deki ahilik toplantılarına başbakanlar giderdi. Şimdi çingene toplantılarına gidiliyor." dedi.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan CHP'ye ‘Arınma’ mesajı!Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı videolu mesajda CHP’nin 'Emanet' olduğunu vurgulayıp 'Arınma' ve 'İç Muhasebe' ifadelerini kullandı. Açıklamalarda Parti içi süreçlere ve Yargı tartışmalarına doğrudan değinilmemesi dikkat çekti.
Erdoğan: “Bu yolda sabırla yürümeyi sürdürürüm”AKP Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tek başıma kalsam dâhi 'Bu yol hak yoludur, dönmek bilmez yürürüm' der, bu yolda sabırla yürümeyi sürdürürüm" dedi.
Veli Gündüz Şahin: “CHP’yi bırakıp bir yere gitmem”Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, AKP’ye geçeceği yönündeki iddiaları sert sözlerle yalanladı. Şahin, “Ben omurgası sağlam bir CHP’liyim. Güneşe göre, güce göre siyaset yapmam” dedi.
1 İl, 13 İlçe Teşkilatı daha feshedildi: MHP!MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin Isparta İl Teşkilatı ile 13 İlçe Teşkilat organlarının feshedildiğini, Isparta İl Başkanlığı görevine Osman Gülay'ın atandığını açıkladı.
Filiz Gencan'dan 'AKP' iddiasına yanıt!CHP'li Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, AKP'ye geçeceğine dair ortaya çıkan söylentilere "Biz buradayız. Geri adım atmıyoruz" ifadeleriyle yanıt verdi.
Ali Babacan: “Ülkeyi, CHP'ye bırakmak istemiyoruz”DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "At imzayı düşür şu enflasyonu" dedi. CHP'den AKP'ye geçişlere dair Babacan, "Kendi iç sıkıntıları ile uğraşan Ana Muhalefete de bu ülkeyi bırakmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
Askeri gemi mezarlığındaki terk edilmiş gemilerin etkileyici görüntüleri
Kapadokya'nın 'kalbi' Narlıgöl ilkbaharda bir başka güzel
Ziyaretçisiz kalan Akdamar Adası badem çiçekleri ile görsel bir güzellik
Haftanın fotoğrafları
12345678
ÇOK OKUNANLAR
DÜN|BU HAFTA|BU AY
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim

































