• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Borusan Boru'dan dev anlaşma

Borusan Mannesmann Boru (BMB), Danimarka'da 'Ellund Egtved Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin ihalesini kazandı.
2007 yılında 170 milyon dolar tutarındaki Elba Express projesi ile Kuzey Amerika'ya gaz borusu ihraç eden ilk Türk çelik boru şirketi unvanını kazanmış olan BMB, şimdi de Danimarka'ya gaz borusu ihraç edecek ilk Türk çelik boru şirketi oldu. BMB, Jutland yarımadasının güney bölgesinin doğal gaz hattının genişletilmesi projesi için çelik boru tedarik edecek. 94 kilometrelik hat için BMB'nin üreteceği 6 bin 300 adet çelik boru kullanılacak. Danimarka ve İsveç'in gelecekteki kaynaklarını korumayı amaçlayan Güney Jutland doğalgaz hattı genişletme projesi ile gaz pazarında rekabetin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Borusan Mannesmann Boru Genel Müdür Yardımcısı Özgür Fidanoğlu kazandıkları ihaleye ilişkin, "Bir adım önde olma stratejisi kapsamında, bugüne kadar Türkiye'de daha önce gerçekleştirilmemiş projeleri hedef edinen şirketimiz, doğal gaz ana hat borularının üretim ve sevkıyatında dünyanın her coğrafyasında önemli projeler tamamladı. Ellund Egtved projesi, sektörümüzde küresel bir oyuncu olma hedefimiz doğrultusunda BMB için önemli bir adım oldu. Tedarik ettiğimiz ürünlerin kalitesi ve zamanında teslim konusundaki titizliğimiz ile fark yaratmaya devam ediyoruz. Yeni başarılara imza atarak küresel gücümüzü artırmaya ve büyümeye devam edeceğiz" dedi.

BMB, 2003 yılında Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'nın Türkiye ayağında büyük bir başarı sergileyerek dünya pazarlarında önemli bir referans elde etti. Bu başarısının arkasından Mavi Akım Projesi, İran-Türkiye Boru Hattı, Şahdeniz 1 Boru Hattı, Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Hattı, Macaristan Doğalgaz Boru Hattı ve Cezayir'de OH 4, NK-1, L22, GZ-1 ve GR 4 gibi önemli boru ihalelerini üstlendi. Bunlara ek olarak BMB, 2007 yılında ise Amerika'nin başta Georgia eyaleti olmak üzere ülkenin doğu ve güneydoğu bölgelerine sevk edilen gaz miktarını artırmayı amaçlayan Elba Express projesinin ihalesini üstlendi. Bu başarının ardından ABD'de New Jersey'e gaz taşıyacak olan Tenessee Line 300 adlı 212 km'lik ve 75 milyon dolarlık projeyi üstlenerek başarı ile tamamladı.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim