• BIST 9524.59
  • Altın 2493.672
  • Dolar 32.5501
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Kılıç'tan "E-Bilet" açıklaması

Bakan Kılıç'tan "E-Bilet" açıklaması
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'e-bilet' uygulamasının kişilik haklarına ihlal olmadığını belirtti.

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener'i makamında kabul ederek, geçtiğimiz günlerde Antalya'da düzenlenen 12. SportAccord organizasyonun yansımalarına ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Antalya'da sporun liderlerini ağırladıklarını belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Başta TMOK Başkanı Prof. Dr. Erdener olmak üzere tüm paydaşların güzel bir ev sahipliğine tanık olduk. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ve uluslararası spor camiasının üst düzey yöneticileriyle verimli görüşmeler yaptık. Türkiye'nin bugüne kadar uluslararası arenada sergilediği sportif duruş, mevcut durumumuz ve geleceğe yönelik planlamalarımıza ilişkin konularda fikir alışverişinde bulunduk. Bugün de bu değerlendirmeleri Sayın Prof. Dr. Erdener ile yeniden yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"E-BİLET UYGULAMASININ AVANTAJLARI ÇOK FAZLA"

E-bilet uygulamasına yönelik açıklamalarda da bulunan Bakan Kılıç, "Taraftarların, kulüplerine sahip çıkmaları noktasında bu uygulamanın çok güzel sonuçlar doğuracağı fikrindeyim. Ayrıca, spor alanlarını çirkinleştiren ve benim asla taraftar olarak kabul etmediğim kişilerin, bu gibi yerlerden ayıklanması hususunda da bu uygulama oldukça önemli. Kişilik haklarının ihlali iddialarını kabul etmemiz mümkün değil. Ben aksine bu tür olayları çıkartanların, spor müsabakasını izlemek isteyen taraftarlar, sporcular, güvenlik güçleri ve basın mensuplarının kişilik haklarını ihlal ettiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

"DOPİNG KÜRESEL BİR SORUN, ÇÖZÜMÜ İÇİN ORTAK HAREKET ETMEK ŞART"

Bakan Çağatay Kılıç, Antalya'da Uluslararası Atletizm Federasyonu Başkanı ile de bir görüşme yaptığını hatırlatarak, "Özellikle doping konusunda çeşitli konuları konuştuk. Dopingin sadece ülkemizin bir sorunu olduğuna dair oluşturulan algıyı doğru bulmuyorum. Bu küresel bir sorun ve çözümü için ortak hareket etmek şart" dedi.

"OLİMPİYAT ADAYLIĞI SÜRECİ İÇİN ACELE ETMEYECEĞİZ"

"Türkiye'nin bir sonraki olimpiyat adaylığına ilişkin sürecin hangi aşamada olduğu?" sorusuna ise Bakan Kılıç, şöyle karşılık verdi:

"2020 adaylığımız için neler yapıldı, attığımız adımların hangisi doğruydu bunların hepsini irdeledik. Hangi konularda yanlış ilerlediğimizi de iyice özümseyerek yeni bir sürece doğru adımlar atıyoruz. Bugün itibariyle adaylık konusunda herhangi bir karar vermedik. Önümüzdeki süreçte bu gibi konularda alacağımız kararlar netleştikçe sizlerle de paylaşacağız."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim