• BIST 13900.27
  • Altın 6424.21
  • Dolar 46.1185
  • Euro 53.2511
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 27 °C

Aygaz, ticaret hacmini yüzde 19 artırdı

4 gemiden oluşan Türkiye’nin ilk ve tek Lpg deniz filosuyla uluslararası sularda da Lpg ticareti yapan Aygaz, 2009’da 1.6 milyon tonluk toplam Lpg satışı gerçekleştirerek ticaret hacmini yüzde 19 artırdı.

Aygaz, ticaret hacmini yüzde 19 artırdı

4 gemiden oluşan Türkiye’nin ilk ve tek Lpg deniz filosuyla uluslararası sularda da Lpg ticareti yapan Aygaz, 2009’da 1.6 milyon tonluk toplam Lpg satışı gerçekleştirerek ticaret hacmini yüzde 19 artırdı

Aygaz’ın 2009 faaliyet yılı içinde yüzde 30’luk pazar payıyla liderliğini koruduğu belirtilerek, şunlar dile getirildi:

“Türkiye Lpg sektörü geçtiğimiz yıl yüzde 5 büyürken, sektörün lokomotifi konumunda olan otogaz segmentinde büyüme oranı yüzde 9 oldu. Aygaz’ın otogaz satışlarının yüzde 11’lik artış göstererek, sektör ortalamasını aşması dikkat çekti. 64 firmanın faaliyet gösterdiği Lpg sektöründe Aygaz grubunun (Aygaz ve Mogaz) pazar payı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) sektör raporuna göre tüplügazda yüzde 39, otogazda ise yüzde 24 oldu. ‘En Yakın Şirket’ olma hedefiyle, 2.142 tüpgaz ve 1.121 otogaz istasyonu ile yurdun dört bir köşesinde hizmet veren Aygaz, merkez, tesisler ve bayiler olmak üzere 15.000’den fazla kişiye istihdam sağlıyor. 2.8 milyar dolarlık satış geliri ile Aygaz, Türkiye’nin özel sektörde en büyük 9’uncu sanayi kuruluşu ve Avrupa’nın en büyük 5’inci Lpg şirketidir."

www.istanbulhaber.com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim