İstanbulhaber'e Hoşgeldiniz, bugün 13 Mart 2010 Cumartesi
İstanbul  
6°C / 12°C

SON DAKİKA
İSTANBUL'DA TRAFİK
ETKİNLİKLERDiğerleri
12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto
Ankaralılar bu sergide buluşuyor
05 Şubat 2010 / 18:34
Başkentliler, Güzhan Müstecaplıoğlu'nun, insanın evrendeki yolculuğunu yorumladığı “Seyr-ü Sefer” başlıklı sergide buluşuyor.

Ankaralı sanatseverler bu sergide buluşuyor. 02 Şubat 2010 Ankara Erenus Sanat Galerisi’nde açılan sergide, sanatçının yeni dönem çalışmalarından geniş bir seçki sunuluyor. Başkentliler, Güzhan Müstecaplıoğlu’nun, insanın evrendeki yolculuğunu yorumladığı “Seyr-ü Sefer” başlıklı sergisini 22 Şubat 2010 tarihine kadar görebilecekler.

Nitelikli sanat etkinlikleriyle tanınan Erenus Sanat Galerisi, seçkin çağdaş sanatçılarımızı Başkentli sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Galeri bu kez de, La mekani (mekanı olmayan) lakabıyla tanınan Güzhan Müstecaplıoğlu’nun yapıtlarına ev sahipliği yapıyor. “Seyr-ü Sefer” başlıklı sergisinde sanatçı, insanın evrende çıktığı yolculuğu kendine özgü bir yorumla resimlerine aktarmış. İnsanın evrendeki yolculuğunu, varoluş sıkıntılarından ibaret bir süreç olarak tanımlayan sanatçı, yaşamın anlamını, kendi deyişiyle ‘anlamsızlığını’ hiçlikte bulmuş.
Ömer Hayyam’ın “İki yokluk arasında bir varlık seninki,
Hiçlik ne varsa çevrende, sen de bir hiçsin” dizelerini resimlerinin esin kaynağı olarak benimseyip, hiçlik gömleğini giymiş ve seyr-ü sefer içindeki insanı belirli simgelerle, özenle seçilmiş renk ve motiflerle tuallerine aktarmış.

“Resim sanatı, varoluşumuzla yüzleşme cesareti göstermektir” diyen sanatçının resimlerindeki simgesel anlatım, sürekli bir ‘giz’ ileten özelliğiyle şüphesiz sergi izleyicilerinin duygu, düşünce ve algılarını harekete geçirecek, hatta iç hesaplaşmalara yol açacak.

Resimleri aracılığıyla evrende seyreden insana, yaşadıklarına ve yaşayacaklarına göndermeler yapan sanatçının “Seyr-ü Sefer” başlıklı kişisel sergisi 22 Şubat tarihine kadar Çankaya’daki Erenus Sanat Galerisinde görülebilecek.

www.istanbulhaber.com.tr

İSTANBUL HABER AJANSI

Haberi Paylaş :
GoogleGoogle, YahooYahoo, FacebookFacebook, DiggDigg, Del.icio.usDel.icio.us, RedditReddit
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
1/10
VİDEO GALERİTüm Videolar »
ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR
ANKET
MANGA'NIN EUROVISION'DA TEMSİL EDECEĞİ ŞARKIYI BEĞENDİNİZ Mİ?
ÇOK YORUMLANANLAR
FOTO GALERİTüm Galeriler »
Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Görsel Tasarım: Capitol Medya - Yazılım: CM Bilişim