• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Haber-sen’den, Başarılı Personele Haksız Ceza İddiası

Haber-sen’den, Başarılı Personele Haksız Ceza İddiası
Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, Eskişehir'de görev yaptığı yıllarda A başarı notu...

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, Eskişehir'de görev yaptığı yıllarda A başarı notu alan arkadaşının, kontrolörün taraflı raporu neden gösterilerek PTT Başmüdürlükçe haksız yere cezalandırıldığını iddia etti.

Başmüdürlük önünde yaptığı ve çeşitli demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği basın açıklamasında, kontrolörün raporundan söz eden Haber Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, "Kendisinin de bir devlet memuru olduğunu unutarak taraflı ve kasıtlı olduğunu hazırladığı rapordaki ifadeleri ile net olarak ortaya koymuştur. "Grev için şefinden, müdüründen izin almadın" ve "Grevde evrakların tebliğ/teslimini yapmadın" gibi saçma sapan ve hukuk dışı isnatlarla disiplin cezası verilmesini istemiştir. Kontrolörün raporu doğrultusunda yapabileceğimiz bir şey yok denilerek arkadaşımızın cezası onanmış ve mahkemeye gitmemiz tavsiye edilmiştir" dedi.

PTT Genel Müdürlüğü'nü göreve çağıran Yüksel, kontrolörün, cezaların uygulanmasını talep edenlerin, soruşturularak hak ettikleri cezanın verilmesini istedi. Arkadaşının ve namusuyla çalışan tüm PTT personelinin yanında olduklarını belirten Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel konuşmasında şunları söyledi:

"Arkadaşlarımızın iş yükü altında ezilmelerine, farklı maaş almalarına, taşeron olarak hor görülmelerine, üzerilerinde kurulan baskı ve tehditlere sömürülmelerine karşı verdiğimiz mücadelemizi sürdüreceğiz. Arkadaşlarımıza sesleniyoruz. İş ve sendika konusunda, görevini kötüye kullanarak çalışanları tehdit eden, zarar göreceğini ima eden, mobbing yapan ve türlü hallerde baskı kuran tüm yöneticileri yazılı olarak şikayet edin ve sendikamıza haber verin. Kimsenin kulu ya da kölesi değiliz, burası kimsenin babasının çiftliği değildir. Yasalar önünde herkes eşittir ve adalet herkese lazımdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim