• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Güzellik Konusunda Erken Davranan Kazanıyor

Güzellik Konusunda Erken Davranan Kazanıyor
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, güzellik algısının gündemde sıkça yer aldığı için, artık popüler kültürün...

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, güzellik algısının gündemde sıkça yer aldığı için, artık popüler kültürün de ayrılmaz bir parçası haline geldiğini söyledi.

Op. Demirel, "Güzellik algısı, bir çok sektöre yön verdi, yazılı ve görsel basında her geçen gün yerini büyüttü ve sosyal medyada en çok paylaşılan konu oldu. Ancak güzele ulaşma tek bir eylem ile mümkün değil" dedi.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Daha güzel görünmeyi" talep etmek, herkesin hakkı. Ancak bu talep, birçok sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Tek bir dönemde, tek bir işlem ile güzel görünmek ne yazık ki mümkün değil. Güzele ulaşmak için emek, zaman ve maddiyat ayrılmalı. Yenilikler takip edilmeli ve bilinçli hareket edilerek doğru uygulamalar için doğru hekimlere ulaşılmalı. Eğer daha iyi bir yüz istiyorsanız, harekete geçmek için orta yaşlarınızı beklemeyin. Söz konusu güzellik olduğunda, erken davranan avantajlı oluyor" dedi.

Unutulmaması gereken en önemli detaylardan birisinin de estetik cerrahinin bir ihtiyaç değil lüks olduğunu anlatan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, "Estetik cerrahinin maddi boyutu kişiyi sıkıntıya sokacaksa, işlemler için finansal olarak rahat olduğu bir zamanı tercih etmelidir. Güzellik ve estetik konularının talep görüyor olması, yetkinliği olmayan birçok merkezin de bu konulara yer vermesine zemin hazırladı. Ancak estetik girişimlerde kullanılan implant, protez, etken madde ve kitler ucuz ürünler değildir. Düşük fiyat veren merkezlerin size vaad ettiği hizmetin içeriği, kullandığı ürünün güvenliği ve işlemi yapacak kişinin yetkinliği mutlaka sorgulanmalıdır" diye konuştu.

BİR BOTOKS YETERLİ DEĞİL

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, daha genç bir yüz için en sık uygulanan girişimin adının Botoks olduğunu belirterek, "Ancak "daha iyi" görünmek için bir botoks yeterli değil. Güzelliği bir hayat felsefesi gibi benimsemek ve tüm yaşamın içine yaymak gerekiyor. Bunun için cildinizi ve gözeneklerinizi temiz tutmak, dengeli beslenmek, düzenli su tüketimi, spor ve egzersiz yapmak ve sigaradan uzak durmak gerekiyor.

Bu öyle kapsamlı bir algı ki, bir insanı "güzel" yapan etkiler tıpkı bir zincirin halkası gibi birbirine bağlı. Bakımlı ve parlak bir cilt, sağlıklı saçlar, temiz giyim, özgüven, üslup ve beden dili, stil ve koku işte bu algıyı oluşturan diğer etkilerden.

Estetik Cerrahi ile bugün kendimizde hoşnut olmadığımız durumları değiştirmek ya da iyi olanı korumak mümkün. Bir ömür iyi görünebilmek için, bir disiplin içinde olmak ve yaşam boyu kurallarını belirlediğiniz rutinlere sadık kalmak gerekiyor. Güzellik sihir değil, emektir. Korumak ve geliştirmek için sizden zaman, enerji ve bir miktar da maddiyat ister. Ancak ona harcadığınız emeğin karşılığını, her zaman özgüven olarak size geri verir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim