• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri Bilecik için tasarladı

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri Bilecik için tasarladı
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tasarladıkları güncel ve özgün hediyelik eşyalarla Bilecik turizmine...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tasarladıkları güncel ve özgün hediyelik eşyalarla Bilecik turizmine renk katmaya hazırlanıyor.

Bilecik'e özel hediyelik eşya ihtiyacını karşılamayı hedefleyen Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri vazodan mumluğa, kahve takımından duvar saatine, masa süsünden müzik kutusuna kadar geniş bir yelpazede ticari ürün tasarımları geliştirdi. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz'ın "Ürün Semantiği" dersinde geliştirilen ürünler, Bilecik'in köklü tarihini vurgulayan Kayı Boyu amblemi ve Osmanlı motifleriyle süslendi. Sıra dışı tasarımların yer aldığı çalışmalar arasında; Bilecik siluetinden kitap tutucu, Osmanlı askerleri ve Bilecik'in tarihi yapıları kullanılarak tasarlanmış satranç takımı, Bilecik'in 3 boyutlu topografyası şeklinde tepsi ve kahve takımı, Şeyh Edebali'nin rüyasından esinlenilen gece lambası, nar ağacı şeklinde takı standı, Bilecik mermeri üzerine ahşap ve camdan yapılmış Bilecik Saat Kulesi, Osmanlı döneminde kullanılan mataralardan esinlenilmiş ardıç ağacından çevre dostu matara, açıldığında Bilecik Saat Kulesi haline gelen katlanabilir kutu içerisinde Bilecik lokumu gibi birbirinden farklı ürünler yer alıyor.

Projeyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Bülent Yılmaz, son yıllarda yapılan yoğun çalışmalarla Bilecik'in turizm potansiyelinin ortaya çıktığını, kendilerinin de Ürün Semantiği dersi kapsamında geliştirdikleri ticari ürünlerle Bilecik turizmine hizmet eden çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bilecik'e has hediyelik eşya çeşitliliğinin çok düşük olduğunu belirten Yılmaz, "Bilecik'te genelde başka şehirlerde de görebileceğiniz tipte hediyelik eşyalar var. Öğrencilerimiz bu ders kapsamında geleneksel değerlerimizi ve desenlerimizi kullanarak tamamen Bilecik'e has ürünler tasarladı ve üretti" dedi.

Prof. Dr. Bülent Yılmaz, ders kapsamında yalnızca tasarıma yoğunlaşmadıklarını, öğrencilerin ürünlerin yatırım maliyetlerini ve talep tahminleri yaptıklarını, Bilecik ve çevresinde bulunan ham maddeler ve kaynaklar kullanılarak, rahatlıkla üretilebilir, düşük maliyetli ve aynı zamanda kaliteli ürünler ortaya çıkardıklarını söyledi. "Diğer Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümlerinden farklı olarak biz İşletme Bölümü ile çift anadal ve yandal için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimiz iş geliştirme konusunda da yetkin hale gelmeleri ve girişimci olmaları için çalışıyoruz" diyen Yılmaz, ortaya çıkardıkları turistik hediyelik eşyaların Bilecikli girişimcilerinden ve yatırımcılarından ilgi beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim