• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Güzel atlar diyarına at binicilik tesisi

Güzel atlar diyarına at binicilik tesisi
"Güzel Atlar Diyarı" olarak anılan Kapodokya bölgesinin de içinde yer aldığı Aksaray'da bu ünvana yakışır bir tesis hayata geçiriliyor.

"Güzel Atlar Diyarı" olarak anılan Kapodokya bölgesinin de içinde yer aldığı Aksaray'da bu ünvana yakışır bir tesis hayata geçiriliyor. Aksaray Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan "At Binicilik Tesisi" at binme sporunun yaygınlaşmasını hedefliyor. Tesiste toplam 14 adet at, Aksaray haklının ve bölgeye gelen turistlerin at binmesine ve binicilik eğitimi almasına imkan tanıyacak.

Aksaray'ın Tacin Mahallesi'nde hobi bahçelerinin ve hayvan barınağının yanında, üç ay içinde hayata geçirilmesi planlanan tesis, bin 500 metrekare kapalı alan, 6 bin metrekare açık alan, 14 adet kapalı at harası, üç adet açık salma alanı, bir adet üstü kapalı gezinme alanı, kafeterya, dinlenme alanları, yürüyüş parkuru ve balıklı göletten oluşacak. Buraya gelen turistler, aynı zamanda, ücretini ödeyerek, gölette sportif amaçlı balıkçılık yapabilecek. Tam bir hobi ve dinlenme merkezi olacak tesise gelenler hem günün yorgunluğunu atacak hem de binicilik sporu eğitimi almış olacaklar. Çelik ve betonarmeden yapılacak binaların dış cephe kaplaması ahşap ve taş malzeme ile yapılacak. Tesiste, at biniciliğiyle ilgili eğitim programı da hazırlanacak. İsteyen günü birlik gelip at binecek isteyen de belli bir süreyi kapsayan kurlara katılabilecek.

Yazgı: "Turizme yeni soluk getirecek"

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray'ın Kapodakya'nın batı kapısı olduğunu, bu bölgenin öteden beri Güzel Atlar Diyarı olarak anıldığını söyleyerek: "Aksaray ilimizin turizm gelirlerini arttırmaya yönelik, bize gelen talepleri de değerlendiriyoruz. Bu kapsamda ilimizde en büyük eksiklerden biri de böyle bir tesisti. At binme bizim ata sporumuz. Biz bu sporu tekrar canlandırmak ve turizme böyle bir tesisi kazandırmak amacıyla yola çıktık. Çok kısa süre bu tesisi tamamlayarak bu yaz hayata geçirmeyi planlıyoruz. Belediye olarak Aksarayımıza hizmetlerimiz devam edecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim