• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, iyi ülke örneklerini inceleyecek

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, iyi ülke örneklerini inceleyecek
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, komisyonun görev alanına giren konularla ilişkili olan kamu kurum ve kuruluşlarının...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, komisyonun görev alanına giren konularla ilişkili olan kamu kurum ve kuruluşlarının kuruluş, görev ve çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantıları ve ziyaretleri yapacak. Ayrıca güvenlik ve istihbarat hizmetlerinin parlamenter denetimi noktasında yerleşmiş uygulama ve teamüllere sahip, yurtdışı iyi ülke örneklerinin incelenmesi kararlaştırıldı.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantının başında komisyondan basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Görüntü alınmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantı salonuna dinlemelere karşı sinyal kesici (jammer) cihazı da yerleştirildi.

Toplantı sonrası yazılı açıklama yapan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, 26'ncı Yasama Döneminin 2'nci toplantısını gerçekleştirdiğini söyledi. Toplantıda, komisyonun toplantı ve çalışmalarıyla ilgili usul, esas ve işlemlere yönelik genel değerlendirmelerde bulunulduğunu dile getiren İşler, şöyle devam etti: "Çalışma takvimi ve programı hakkında görüşler alınmış ve Komisyonun çalışma usulüne ilişkin gerekli kararlar alınmıştır. Bu kapsamda öncelikle Komisyonumuzun görev alanına giren konularla ilişkili olan kamu kurum ve kuruluşlarının kuruluş, görev ve çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantıları ve ziyaretleri yapılmasına karar verilmiştir. Ayrıca güvenlik ve istihbarat hizmetlerinin parlamenter denetimi noktasında yerleşmiş uygulama ve teamüllere sahip, alanında geçmiş tecrübeleri ile Komisyonumuz yapılanması ve çalışmalarının da daha geniş bir yaklaşımla değerlendirilmesine fırsat verecek yurtdışı iyi ülke örneklerinin incelenmesi kararlaştırılmıştır. Toplantıda, 2937 Sayılı Kanun'un Ek 2'nci maddesi uyarınca Başbakanlık tarafından TBMM Başkanlığına sunulan ve Başkanlıkça Komisyonumuza havale edilen Devlet istihbarat hizmetleri ile güvenlik ve istihbari nitelikteki faaliyetlere ilişkin 2014 yılı Raporu'nun Komisyonda gerçekleştirilecek görüşmelerinin usulüne yönelik değerlendirmeler alınmıştır. Bununla birlikte, söz konusu raporların hazırlanmasına ve kapsamına ilişkin usul ve esasların belirlendiği Bakanlar Kurulu Yönetmeliği de Komisyon üyelerinin görüşlerine sunulmuştur. Komisyonumuz bu toplantıda belirlenen program çerçevesinde çalışmalarına devam edecektir."

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, iyi ülke örneklerini inceleyecek

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, iyi ülke örneklerini inceleyecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim