• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu’ndan CHP’nin oturma eylemine tepki

Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu’ndan CHP’nin oturma eylemine tepki
Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "OHAL değil demokrasi istiyoruz"...

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "OHAL değil demokrasi istiyoruz" sloganıyla başlattığı oturma eylemine tepki gösterdi. OHAL sisteminin terör örgütlerine karşı başlatılmış bir sistem olduğunu belirten Sözen, "Terör örgütleri de en büyük zararı biz şehit ailelerine ve gazilere vermişlerdir. CHP bu tutumuyla şehitlerimize, gazilerimize kurşun sıkan teröristlere çanak tutmuştur" dedi.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, OHAL sisteminin terör örgütlerine karşı başlatıldığını ifade ederek, CHP'nin "OHAL değil demokrasi istiyoruz" sloganıyla başlattığı oturma eyleminin şehit ailelerini ve gazileri rencide ettiğini söyledi. Terör örgütlerinin en büyük zararı şehit ailelerine ve gazilere verdiğini dile getiren Sözen, "CHP bu tutumuyla şehitlerimize ve gazilerimize kurşun sıkan teröristlere çanak tutmuştur. Bu eylemleri hükümete ve Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan eylemlerden ziyade biz şehit ailelerine karşı yapılmış eylemler olarak görüyoruz. Bu ülkede görevi, makamı, mevkii ne olursa olsun hiç kimsenin ama hiç kimsenin biz şehit ailelerini, gazilerini üzmeye, incitmeye hakkı yoktur. Kim bu ülkede terör örgütlerine direk veya dolaylı olarak destek verirse bizim nazarımızda şehit ailelerine ve gazilere düşmanlık yapmaktadırlar" diye konuştu.

"Teröristlere karşı neden oturma eylemi yapmadınız?"

OHAL sistemin vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya ve kollamaya yönelik olduğunu aktaran Sözen, şunları kaydetti:

"Sadece teröristlere, teröristlere destek verenlere ve işbirlikçilerine karşı başlatılmış olan OHAL sistemi sizi neden bu kadar rahatsız etmektedir? 6- 7 Ekim olaylarında neden oturma eylemini yapmadınız? 15 Temmuz hain alçak FETÖ darbe girişiminden sonra neden oturma eylemleri yapmadınız? Çukur ve hendek olaylarında neden terör örgütlerine karşı oturma eylemleri yapmadınız? Her gün Doğu ve Güneydoğu da askerlerimiz, polislerimiz ve güvenlik korucularımız şehit olurken teröristlere karşı neden oturma eylemi başlatmadınız? Afrin'de Zeytin Dalı Harekatında askerlerimiz şehit olurken PYD ve YPG'ye karşı neden oturma eylemleri başlatmadınız? Devletimize karşı ve milletimize karşı içte ve dışta başta FETÖ terör örgütünden ve PKK terör örgütünden gelebilecek tehlikeleri bertaraf etmeye yöneliktir. Mevcut OHAL uygulaması vatandaşımızın asla günlük yaşamını kısıtlamamakta aksine vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde hayatını sürdürmesine vesile olmaktadır. Ülkemiz FETÖ tehdidini henüz tamamen bertaraf etmiş değildir. Her gün kurum ve kuruluşlarımızda onlarca FETÖ mensubunun tutuklandığı, açığa alındığı ve ihraç edildiği bir ortamda FETÖ tehdidinin tamamen bittiğini söylemek hayalden ibarettir. FETÖ tehdidi ve PKK terör örgütü tehdidi tamamen ortadan kaldırılmadan OHAL sistemini kaldırmak, kaldırmayı istemek bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür. CHP, OHAL uygulamasına karşı oturma eylemlerini başlatarak terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmüş, terör örgütlerine çanak tutmuştur. CHP bu yanlış tavrından bu yanlış tutumundan derhal vazgeçmelidir. Aksi taktirde düşmanımız olan terör örgütlerine çanak tutan CHP'ye karşı biz şehit ailelerinin ve gazilerin yasalar çerçevesinde eylemlerimiz ve söylemlerimiz olacaktır. Buradan CHP'ye çağrı yapıyoruz; sizin yaptığınız bu hareketler şuanda sınır içinde veya sınır dışında terörle veya teröristlerle mücadele eden askerimizin, polisimizin ve güvenlik korucularımızın moral ve motivasyonunu bozmuş, adeta onları hayal kırıklığına uğratmıştır. CHP'nin başlatmış olduğu bu oturma eylemleri en az PKK terör örgütünün şehitlerimize ve gazilerimize sıktığı kurşunlar kadar yüreğimizi acıtmış, içimizi paramparça etmiştir. CHP bu tutumundan vazgeçmediği takdirde CHP'nin önünde oturma eylemleri, siyah çelenk bırakma başta olmak üzere bütün il ve ilçelerimizde şehit ailelerimiz ve gazilerimiz CHP'ye karşı bir tutum ve tavır takınacaklardır. CHP'yi teröre ve terör yandaşlarına destek anlamına gelecek bu oturma eylemlerini derhal sonuçlandırmaya, önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kuruluna gelecek OHAL sistemine destek vererek biz şehit aileleri ve gazilerden özür dilemeye davet ediyoruz. Aksi takdirde biz şehit aileleri ve gaziler ile CHP arasına telafisi mümkün olmayan kırgınlıklar ve küskünlükler meydana gelecektir. CHP'nin bu talihsiz tutumunu tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim