• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Güvenilir Ekmek Halk Ekmek

Güvenilir Ekmek Halk Ekmek
Ekmek başta olmak üzere birbirinden değişik lezzetteki ürünleri Başkentlilere sunan Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, güvenirliğiyle de örnek...

Ekmek başta olmak üzere birbirinden değişik lezzetteki ürünleri Başkentlilere sunan Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, güvenirliğiyle de örnek oluyor. Fabrika, tüm ara hammaddelerin gerekli fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yaptırdıktan sonra ürünlerinde kullanıyor.

Rutin olarak gerçekleştirilen analiz raporlarıyla tüm ürünlerinde lezzetin yanında sağlık ve temizlik yönünden de farkını ortaya koyan Halk Ekmek Fabrikası, numuneleri kendi laboratuarları dışında ilgili bakanlık ve üniversitelerin laboratuvarlarında da analiz ettiriyor. Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, geçtiğimiz günlerde bir ilde ekmeklerden alınan numunelerde aflatoksin maddesine rastlandığını hatırlatarak, bu maddenin ürünlerdeki küflerde oluştuğunu ve yüksek dozda tüketilmesi durumunda zehir etkisi yaptığının ifade edildiğini söyledi. İlkbahar, bu maddenin kanserojen olduğuna da dikkat çekerek, buğday, arpa, pirinç gibi tahıllar, kabuklu kuruyemişler ile incirde ortaya çıkabildiğini kaydetti.

"DOĞRU VE HİJYENİK ÜRETİM ŞART"

İlkbahar, küfün nemli ve sıcak ortamda oluştuğuna dikkat çekerek, bu sebeple gıdaların kuru ve soğuk ortamda uygun ambalajda saklanması gerektiğini söyledi. İlkbahar, gıdalarda aflatoksin üremesini engellemek için "doğru ve hijyenik üretim, uygun koşullarda muhafaza ve son tüketim tarihinden önce tüketim" uyarılarında bulundu. Halk Ekmek Fabrikası ürünlerinin aflatoksin veya benzeri maddelere karşı sürekli kontrollerden geçirildiğinin altını çizen Genel Müdür İlkbahar, "Ürünlerimizde kullandığımız ham maddelerin işletmemiz bünyesinde bulunan laboratuvarlarda rutin olarak fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kontrolleri yapılıyor. Ayrıca uygun depo koşullarında muhafaza edilip, belirli nem ve sıcaklıkta tutuluyor. Depoların nem, ısı kontrolleri de gıda mühendisleri tarafından kontrol ediliyor" dedi.

Alınan ham madde ve ürünlerin kontrol amacıyla zaman zaman ilgili bakanlık ve üniversitelerin laboratuarlarında analiz edildiğini de belirten İlkbahar, "Un, su, kepek, fındık ve birçok malzemenin bu laboratuvarlarda rutin analizlerini gerçekleştiriyoruz. Yani Fabrikamız güvenirlikte de örnek" diye konuştu.

Güvenilir Ekmek Halk Ekmek

Güvenilir Ekmek Halk Ekmek

Güvenilir Ekmek Halk Ekmek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim