• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Gürsel Tekin: Kirlilikleri çamur atarak kapatamazsınız

Gürsel Tekin: Kirlilikleri çamur atarak kapatamazsınız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Çete varsa sorumlusu sensin Başbakan. Çetelerle mücadele etmemiş, işbirliği yapmışsın. Kirlilikleri ona buna çamur atarak kapatamazsınız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Çete varsa sorumlusu sensin Başbakan. Çetelerle mücadele etmemiş, işbirliği yapmışsın. Kirlilikleri ona buna çamur atarak kapatamazsınız" dedi.

Tekin, Başbakan Erdoğan'ın CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'le ilgili açıklamalarının ardından parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Tekin, Başbakan Erdoğan'ın, "Ben belediyecilikten geliyorum. Bunların hangi fırıldağı nasıl çevirdiğini çok iyi biliyorum" sözlerine "Doğru. Fırıldakların nasıl döndüğünü, nasıl olduğunu iki yıl önce rant haritası olarak size göndermiştim" yanıtını verdi. Fotoğraflar da göstererek, İstanbul'da mezarlık alanının hukuksuz bir şekilde AK Parti il binası yapıldığını ve yargının da bu binanın kaçak olduğuna karar verdiğini belirten Tekin, il binasını yapan kişinin aynı zamanda İstanbul'un siluetini bozan binaların da sahibi olduğunu söyledi. Başbakan'ın bu nedenle silueti bozan binalarla ilgili "tıraşlanmadı, ben de küstüm" demekle yetindiğini savunan Tekin, "Organize bilirkişi müessesleri kuruldu. Yargıda hakim savcı imar uygulamalarını çok bilmez. Gelecek rapora göre karar verir. Bu raporu yazan o vicdansızlara sesleniyorum; plan tadilini kim yaptı? İnşaat ruhsatını kim verdi? Niye bunlar ceza almaz da mal sahibi ceza alır. Mal sahibi gereğini yapmış, size bina yapmış işte. Ne yapsın adam? Burada imar uygulamasını yapan büyükşehrin hiç suçu yok. İşte fırıldak işler" diye konuştu.
Örneklerin sadece bunlarla sınırlı kalmadığını, saatlerce İstanbul'da "imar çetesinin" nasıl işlediğini gösterebileceğini söyleyen Tekin, "Organize işler, yolsuzluklar nerden gelirse gelsin CHP'nin duruşu asla değişmeyecektir. Hele Sayın Kılıçdaroğlu'nun duruşu asla değişmeyecektir. Sayın Kılıçdaroğlu dün nasıl yolsuzlukla mücadele ettiyse bugün de aynı kararlılıkla mücadele eder" dedi.

-"VALLAHİ HİÇ CHP'Lİ MÜTEAHHİT TANIMIYORUM"-

Başbakan Erdoğan'ın "İnşaat mafyasıyla işbirliği yaptılar" sözleriyle ilgili de Tekin, "İstanbul'u bildiğim için en azından İstanbul'u sizinle paylaşmak istiyorum; ben vallahi hiç CHP'li müteahhit tanımıyorum" dedi.

İsatnbul'un Büyükşehir Belediye Başkanının Kadir Topbaş değil, Başbakan Erdoğan olduğunu, Topbaş'ın da Başbakan'ın yardımcılığını yaptığını söyleyen Tekin, "Bütün bu uygulamalara baktığımızda, Sayın Topbaş'ın da bir kısmından bilgisi yok" diye konuştu.

-"İSMİ GEÇEN HASTANELERİN ARSALARI KİME AİT?"-

Üçüncü Köprü güzergahında kimlerin arsalarının olduğunun da açıklanmasını isteyen Tekin, "Başbakan diyor ki, "Benim eşim ne zenginmiş benim de haberim yok, hastaneleri varmış' Sayın Başbakan, hastane sahiplerinin kimin olduğunun bir önemi yok. Şimdi size soruyorum, o ismi geçen hastanelerin arsaları kime aittir, imar uygulamalarını nasıl yaptınız?" dedi. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in 1999 depreminden sonra İstanbul'da kamuya ait olan bu arsaları, barınma çadırlarının kurulabileceği alanlar olarak ayırdığını belirten Tekin, "Şimdi bunun bir tanesi var mı? İki yıldır soruyorum, çıkın "evet, biz bu arsaları kamu adına kullandık' deyin. Diyebiliyorlar mı, diyemezler. Bu kadar kirliliğe bulaşmış, organize işlerin içinde olan bir iktidarın CHP, ya da CHP Genel Başkanına dil uzatmasını şiddetle kınıyorum" dedi.

-"İMAR RANTINDAN YANDAŞLARA SAĞLANAN MİKTAR 100 MİLYAR DOLAR"-

Kılıçdaroğlu'nun ardından Tekin de Başbakan Erdoğan'a televizyonda tartışma çağrısında bulundu. Tekin, "Gelin İstanbul'da organize yolsuzlukların ne olduğunu karşılıklı hangi televizyonda istiyorsanız, Sayın Belediye Başkanınız da olabilir, bunları bir bir konuşalım. Bizim hesaplarımıza göre, imar rantından yandaşlara sağlanan miktar 100 milyar dolar. Kimlerin parası, yetimin parası. Kimlerin parası, 15 milyon İstanbullunun... Emlak, çevre vergisini ödeyen, vatandaşlık görevini yapan yurttaşlarımızın kendi mallarını alıyorsunuz yandaşlarınıza peşkeş çekiyorsunuz, kendinize mezarlığın üstünde il binası yapıyorsunuz. Nereye havale edeceğiz bilmiyorum. Yargıyı da susturdular, bir tek şey kaldı Allah'a havale edeceğim bunları" diye konuştu.

-"İDDİALARIN HİÇBİRİNDE GERÇEKLİK YOK"-

Tekin gazetecilerin Başbakan'ın açıklamalarıyla ilgili sorusu üzerine de, şöyle konuştu:
"20 yıl İstanbul'un sorumlusu AKP'dir ve 11 yıldır iktidardalar. İmar uygulamaları ile ilgili olarak bir işadamı belediyelerin tamamını bypass ediyor. Çünkü yeni çıkan Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan sonra belediyelerin tüm yetkileri Çevre Bakanlığı'na ve Başbakan'a aktarıldı. Bakana "ağabey' diyor. O kadar laçkalamış ki ilişkiler. "Patronla konuştum, tamam' diyor. Patron kim, Başbakan. "Şu yerdeki imarı şu emsalde yapabilir miyim' diyor. Bakan, "yap kafana göre takıl' diyor. Bütün bu olumsuzluklara göz yumulmuşsa gerçekten böyle bir şey varsa sorumlusu Başbakan'ın ta kendisidir.

"Müteahhit çetesi' diyor. Çete varsa sorumlusu sensin Başbakan. Çetelerle mücadele etmemiş, işbirliği yapmışsın. Onun için bu iddiaların hiç birinde gerçeklik yok. Uzun süre belediyecilik yaptım. İmar tadillerinin tek sorumlusu büyükşehirlerdir. Yani İzmir'de bir uygulama yapılacaksa ancak Kocaoğlu yapabilir. İlçe belediyesinin imar yetkisi yoktur. Yapmışsa da mutlaka büyükşehirle işbirliği içinde yapmıştır. O zaman bu soruları soruyorsa Başbakan, bu soruların muhatabı Topbaş'tır. Nerede yolsuzluk, organize işler varsa, yetimin hakkı yenmişse hep beraber hesap sormazsak namussuzum. Kirlilikleri ona buna çamur atarak kapatamazsınız."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim