• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Gürsel Tekin: Hiçbir gerekçe gencecik bir kızın bedeninden daha önemli değil

Gürsel Tekin: Hiçbir gerekçe gencecik bir kızın bedeninden daha önemli değil
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, öğretmeninin tacizi sonrası intihar ettiği belirtilen Cansel'le ilgili sosyal medyada yazılan çeşitli gerekçelere...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, öğretmeninin tacizi sonrası intihar ettiği belirtilen Cansel'le ilgili sosyal medyada yazılan çeşitli gerekçelere tepki gösterdi. Tekin, "Bu aşağılıkça gerekçeleri yazıp, o niye ordaydı bu niye burdaydı diye... Hiçbir gerekçe, gencecik körpecik bir kızın bedeninden daha önemli değildir." diyerek tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kayseri'de öğretmeninin cinsel tacizine uğradığı iddiasıyla intihar ettiği belirtilen lise 12. sınıf öğrencisi Cansel B.K.'nın Kaman ilçesindeki mezarını ziyaret etti, ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Heyeti baba M.K. karşıladı.

Gürsel Tekin, Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin, Kadın kolları, Kaman ilçe yönetimi ve partililer, "Cansel için susma" pankartı açarak, Kaman ilçesindeki Cuma Mahallesi Mezarlığı'nda Cansel B.K.'nın mezarı başına geldiler. Karanfil bırakıp dua ettiler. Gürsel Tekin mezarlık çıkışında yaptığı açılamada, "Bugün şehir il örgütümüzle beraber Cansel kardeşimizin mezarını ziyaret edip karanfil koyduk. Özellikle son bir iki yıldır TÜİK verilerine baktığımızda şiddet boyutunun ne derece arttığını, özellikle kadın şiddeti ve intiharlar son 30 yılın en pik noktasında. Umut ederiz ki bunların hepsi son olur. Sosyal medyada çeşitli gerekçeler var. Hiçbir gerekçe, ne olursa olsun hiçbir gerekçe gencecik körpecik bir kızın bedeninden daha önemli değil, önüne geçecek gerekçeler değildir. Unutmamalıyız ki 78 milyon olarak çocuklarımızı öğretmenlerimize teslim ederiz, güveniriz. Cansel kardeşimiz 17 yaşında. Bu aşağılıkça gerekçeleri yazıp, o niye ordaydı bu niye burdaydı diye yazıp en azından aileyi ve annesini babasını daha fazla incitmesinler." dedi.

Tekin, Cansel okulda iki gün boyunca revire alındığı ancak aileye haber verilmediği yönündeki iddialar ile ilgili soru üzerine, "Savcılık soruşturması devam ediyor, soruşturma devam ederken bir şey söylemek doğru değildir, ailenin de bu konuda söyleyeceği bilgiler var, okul arkadaşlarının... Çeşitli söylentiler var ama savcılık soruşturmasından bunların hepsini görmüş olacağız." şeklinde konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim