• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Gürsel Tekin, HDP'ye kapıları kapattı

Gürsel Tekin, HDP'ye kapıları kapattı
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'da 'araladığı' kapıyı "CHP sadece ittifak yapar" diyerek kapattı.

Türkiye 2015 yılının haziran ayında tarihsel önemi büyük bir genel seçime hazırlanıyor. 2019 yılına kadar bir daha seçim olmayacağı için bu seçimin galipleri uzun bir süre galip olmanın keyfini yaşayacak. Hem liderler, hem de Türkiye tarihi açından önemli bir viraj olarak değerlendirilen bu seçimler için partiler şimdiden yoğun bir çalışmanın içine girdi.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Radikal gazetesine verdiği röpotajda seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

"HDP İLE İTTİFAK YAPILMAYACAK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da STK'lar ile yaptığı toplantıda HDP ile olası bir seçim ittifakı yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, "Şu anda gündemimizde böyle bir ihtimal yok. Bu bağlamda HDP ile temasımız da yok. Ancak eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in de dediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir süre" yanıtını vermiş bu da 'ittifaka kapı açtı' şeklinde yorumlanmıştı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise bu ittifaka ilişkin, "CHP sadece milletle ittifak yapar, HDP ya da başka bir partiyle ittifak yapmayacak" diyerek bu kapıyı kapadı.

2015 SEÇİMİNDE İKTİDAR OLURSANIZ 'ÇÖZÜM SÜRECİ'NE İLİŞKİN TUTUMUNUZ NE OLACAK?

CHP sol ve sosyal demokrat bir partidir. Barış onun vazgeçilmezidir. CHP yöneticilerini çocuklarını isimlerine baktığınız zaman çoğunun isminin 'Barış' olduğunu görürsünüz ya da 'Özgür'dür, barış ve özgürlüğün ne olduğunu içimizde hisseden insanlarız. Barış bizim de vazgeçilmezimiz olacak. Ama kapalı kapılar ardında toplumun bazı kesimlerini yok sayan bir süreç bizim dönemimizde işlemeyecek. CHP barışın da güvencesi olacaktır.
HDP EŞBAŞKANI DEMİRTAŞ'IN CHP'YE SÜRECE KATILMASI İÇİN ÇAĞRISI OLDU…

Selahattin Demirtaş'ın çağrısı çok anlamlı değil. Selahattin Bey hükümet mi, ne diyecek bize, HDP bize ne anlatacak? Selahattin Bey'e şunu soruyorum: Kendileri bu meseleye tam vakıflarsa önce kendi vekillerine anlatsınlar. AKP milletvekilleri, bakanlar, sürecin nasıl işlediğini bilmediğini söylüyor. Ana muhalefetin muhatabı iktidardır. Bu nedenle de hedefimiz iktidardır. Selahattin Bey'in bize anlatacak bir şeyi olduğunu düşünmüyorum. İktidar da kendi vekilini, bakanını ikna edememiş ki bizi nasıl ikna edecek.

40 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ KOBANİ EYLEMLERİ SIRASINDA YAŞANANLARIN TEKRARLANMAMASI İÇİN SİZ NASIL BİR POLİTİKA İZLEYECEKSİNİZ?

6-7 Ekim olaylarını barışa bağlamak mümkün değildir. Orada farklı bir süreç vardı. Bakın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiaları gündeme geldi yıllar önce. Biz de, 'Sonuna kadar gidin bir ülkenin başbakan yardımcısına suikast varsa biz bu suikastı kendimize yapılmış sayıyoruz' dedik. Ankara'da derin dehlizlere girildiğini söylediler. Bu bizi mutlu etti. 'Gereğin yapın' dedik ama yapılan bir şey yok. Karanlık derin dehlizleri temizlemezseniz bu olayların önüne geçemezsiniz. Ancak bu olunca bin korumayla gezmekten kurtulabilirsiniz. CHP iktidarında derin dehlizlerin hepsi temizlenecektir. Sürekli korkuyla yaşayan bir iktidar olmaz. 10 yılı korku ve endişeyle geçirdik.

SURİYE VE IŞİD MERKEZLİ ULUSLARARASI GELİŞMELERİN PARTİNİZE YÖNELİK SEÇMEN TERCİHİNE ETKİ YAPMASINI BEKLİYOR MUSUNUZ? SİZ BU SORUNLARI NASIL ÇÖZECEKSİNİZ?

Türkiye Ortadoğu'da batağa sürüklendi. Bizi dinleselerdi bu sorunlarla karşılaşmayacaklardı. CHP iktidarıyla komşularımızla sorunları biter. Bu konuda teklifimiz de oldu. Aracı olabileceğimizi söyledik. Ortadoğu'daki gerilimi ortadan kaldırmak istedik ama AKP iktidarı buna yanaşmıyor. CHP iktidarıyla Mısır, Ürdün, Suriye gibi ülkelerle ilişkilerimiz iyileşecek. Türkiye coğrafyasındaki 2 milyon Suriyeli ülkelerine gönderilecek. IŞİD dünyanın başına bela ama kısa sürede bitecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim