• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Gürsel Tekin, Başbakan Davutoğlu'na mektup gönderecek

Gürsel Tekin, Başbakan Davutoğlu'na mektup gönderecek
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 1 Kasım seçimi öncesinde sosyal medya üzerinden CHP hakkında karalama kampanyaları başlatıldığını, bazı matbaalarda hakaret içeren kitapçıklar basıldığını savundu ve Başbakan'a mektup göndereceğini açıkladı.

Sözcü'de yer alan habere göre Gürsel Tekin, “Sayın Başbakan gereğini yapmazsa, kendisinin de bilgisi dahilinde bazı şeylerin yapıldığı kanaati oluşur” diye uyardı. Bir grup gazeteciyle sohbet toplantısında bir araya gelen CHP Genel Sekreteri seçim güvenliği tartışmaları ve partinin izleyeceği stratejiye ilişkin şu mesajları verdi.

Sandık başında biz görev alalım: Sandıkların koyulamadığı yerler Anayasa açısından ciddi bir sıkıntı yaratabilir. Geçmişte Siirt’i öyle iptal ettiler. Yarın en ufak bir itirazda da iptaller yaşanabilir. Siyasi partiler çözüm için varlar. 4 siyasi partinin genel sekreteri olarak o bölgelerde sandık başında görev alalım.. 4 partinin genel sekreterleri olarak Cizre’ye gidip görev alsak, ben hazırım. YSK’ye çağrıda bulunuyorum. Nasıl olsa biz milletvekili olarak istediğimiz yerde oy kullanıyoruz. Aksi takdirde siz hangi sonucu alırsanız alın bu seçim tartışmalı ve gayrimeşru hale dönüşür.

Yüzde 50’yi biz alsak da tartışmalı olur: Bu seçim meşruiyeti tartışılır hale gelen bir seçim haline gelirse isterse CHP de yüzde 50 alsın, çok ciddi tartışmalar olur. Bunu ortadan kaldırmak için ciddi bir demokrasi sınavı veriyoruz. Gelin Sayın Davutoğlu, bu ülkenin geçici Başbakanı olarak, siz görev alın CHP olarak biz hazırız. Aksi takdirde tartışılan bir seçim, küresel dünya tarafından yakinen takip edilen bu seçimin, tartışmalı ve sıkıntılı bir seçim haline gelir.

Çeteler hazırlık yapıyor:Sayın Davutoğlu’na sesleniyorum, bu seçimin belli odaklar tarafından kirlenmemesi için, Başbakan olarak görev almak zorundasınız. Bu çetelerin bu hazırlıklarını nerede yaptıklarına dair bilgilerimiz, araştırmalarımız var. Bir siyasi partinin mutfağında bunlar yapılırsa, çok düşündürücüdür, sıkıntılıdır. Bunun önümüzdeki günlerde size de çok büyük bir sorun yaratacağınızı bilmek istiyorum. Bu belgeleri mektupla size göndereceğim. Özellikle sosyal medyada, geçen dönem olduğu gibi belli matbaalarda CHP ile ilgili ve 3 siyasi partiyle ilgili çeşitli hazırlıkların yapıldığının bilgilerini aldık. Bu ülkenin başbakanı olarak bu meselede önlem alacağınıza inanıyorum. Aksi takdirde bu meselede sizin de bilginiz olduğu kuşkusu oluşmaya başlayacaktır.

Biz mi dedik: Bizim için aile kutsaldır. CHP olarak 17/25 Aralık’a kadar hiçbir siyasetçinin çocuğunu siyaset malzemesi haline getirmiş değiliz, yine de getirmeyeceğiz. Ama kusuruma bakmayın, çocuklarınızı siz alet ettiniz. Bundan da vicdanen ne kadar rahatsız olduğumuzu bilmelisiniz. Biz mi dedik, çocuklarınızı kirli işlere bulaştırın diye. Kesinlikle önümüzdeki süreçte de aileyle, çocuklarla ilgili en ufak şeyi ağzımızdan duyamazsınız.

Kirli kitaplar camilerde dağıtılmasın: Diyanet İşleri Başkanı’na da seslenmek istiyorum. Sayın Mehmet Görmez, bu seçim döneminde ibadethanelerde partilerle ilgili bültenlerin, kampanyaların yapılmasına izin vermeyin. Geçen dönem, CHP’yi karalayan kitapçıkların cami avluların da dağıldığını gördük, umut ediyorum bu dönem buna izin vermeyeceksiniz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim