• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Gürkan, Gençlerle Bir Araya Geldi

Gürkan, Gençlerle Bir Araya Geldi
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gençlik Konseyi üyesi gençlerle bir araya geldi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gençlik Konseyi üyesi gençlerle bir araya geldi. "Kürsü Sende" programında konuşan Gürkan, gençlerden ön yargıdan uzak durmalarını istedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gençlik Konseyi tarafından düzenlenen Kürsü Sende programında gençlerle bir araya geldi. Battalgazi Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Gürkan'ın yanı sıra çok sayıda genç katıldı. Burada konuşan Gençlik Konseyi Başkanı Ahmet Bayduz, etkinlik hakkında bilgiler vererek, "Kürsü Sende programımız Türkiye tarihinde ilk defa her görüşten ve her fikirden katılımla gerçekleşmektedir. Tüm bürokrat, siyasetçi, iş adamlarımızı ayrım yapmadan bu kürsüden gençlik kollarımız üyeleri ile buluşturmayı hedeflemekteyiz. Onların hayatlarını, hayatlarındaki başarılarının sırlarını ve gençlik üzerindeki tüm stratejik planlarını gençlerimizle paylaşmalarını sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise gençlere ön yargıdan uzak durmalarını istedi. Gürkan, "Bu gençlik konseyinin temel oluşumunda herhangi cemaat, cemiyet, tarikat veya siyasi ideolojik taassubun olmaması çok önemlidir. İleride memlekette gerçek anlamda istikbalimize sahip çıkacak gençlikte bu gençliktir. Niye bu gençliktir? Çünkü bu gençliğin ön yargıları yoktur. Albert Einstein'a demişler ki "Sen ne kadar büyük bir adamsın. Atomu parçalama başarısını gösterdin." Bunun üzerine Einstein, "Atomu parçalamak çok kolay. Ama insanların zihnindeki ön yargıyı parçalamak çok daha zordur." Onun için ön yargıları parçalamak kolay bir hadise değildir. Hele gençlik dönemlerinde insanların ideolojik saplantıları doğru kanalize edilmediği takdirde çok yanlış mecralara gider. Gençliğini, ailesini heba eder. Ülkesini ve içinde bulunduğu görüş ve ideolojiyi de heba eder. Onun için biz, tarafsız, objektif olmak durumundayız. Herkesi eşit ve güzel bir şekilde görmek durumundayız. Biz insanı insan olma olgusu içinde gördük ve böyle hareket ettik. Hiçbir şekilde ideolojik anlamda veya taassup içinde hareket etmedik. Hak edenin hakkını verme noktasında dikkat ettik. Şunu bilin ki benim olduğum yerde haksızlık olmamıştır, adaletsizlik olmamıştır. Dengeler mutlaka yerli yerine oturmuştur. Bizim belediye çalışanlarına baktığımız zaman her düşünceden, her kesimden insanlar vardır" ifadelerini kullandı.

Başarılı olmanın sırrını gençlerle paylaşan Gürkan, "Şunu da ifade etmekte fayda var. Zamanla şunu görürsünüz. Birlikte olduğunuz arkadaşlar bir yere gelmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu sizde kıskançlık veya hırs ya da ihtiyaçlar hiyerarşisi oluşturur. Şu cemaate, şu ideolojiye gitti bir yerlere geldi, bende gideyim de, bende oralara geleyim. Bunlar doğru bir yaklaşım değildir. Tüm başarılı insanlara bakın, "başarınızı neye borçlusunuz" diye sorduğunuzda kendim olduğum zaman başarılı oldum derler. Ne zaman ki kendin olmaktan vazgeçip, başkası gibi olmaya gittiğinde, başarın geriye doğru düşer. Kaybetmeye o zaman mahkum olursunuz. Onun için sizden ricam siz geleceğimizin teminatı olan gençler olarak, kendiniz olmaya çalışın. Birde birbirlerinizi eleştirirken farklılıklarınızı kesinlikle birbirinize töhmet aracı, düşmanlık aracı, küskünlük aracı yapmayasınız. Herkes kendisinedir. Esas olan ahlaktır" diye konuştu.

Gürkan, programın sonunda gençlerden gelen soruları yanıtladı.

Gürkan, Gençlerle Bir Araya Geldi

Gürkan, Gençlerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim