• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, gençlere malzeme dağıttı

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, gençlere malzeme dağıttı
Türkiye'nin ilk güreş lisesi olan Ahmet Ayık Spor Lisesi'nde malzeme dağıtım törenine katılan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "İnşallah...

Türkiye'nin ilk güreş lisesi olan Ahmet Ayık Spor Lisesi'nde malzeme dağıtım törenine katılan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "İnşallah bu çocuklarımız geleceğin Ahmet Ayıkları, Hamza Yerlikayaları ve Taha Akgülleri olacak" dedi.

Aydın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Güreş Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği Türkiye'nin ilk güreş lisesi olarak belirlenen Ahmet Ayık Spor Lisesi'nde malzeme dağıtım törenine katıldı. Okulun spor salonunda düzenlenen törende konuşan Aydın, Türkiye'nin ilk güreş lisesinin Sivas'ta açıldığını ve güzel bir proje olduğunu söyledi.

Aydın, Sivas'ın güreşte önemli bir yere sahip olduğunu aktararak, "Burada Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya, Taha Akgül var. Böyle bir projenin Sivas'ta başlaması güreş ve Sivas için önem arz ediyor. İnşallah bu çocuklarımız geleceğin Ahmet Ayıkları, Hamza Yerlikayaları ve Taha Akgülleri olacak" diye konuştu.

Tematik lise projesinin güzel bir şekilde uygulanması durumunda yaygınlaşmasının sağlanacağını dile getiren Aydın, "Öyle ümit ediyorum ki biz, ilde bize verilen desteklerle başarılı olacağız. Ahmet Ayık Güreş Lisesi, Sivas'a ve Türk güreşine hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Ahmet Ayık Spor Lisesi Müdürü Abdulkadir Karabulut da okulda 282 öğrencinin eğitim gördüğünü, bunlardan yaklaşık 40'ının geleceğin güreşçileri olarak yetiştirildiğini belirtti.

Konuşmaların ardından güreş öğrencileri tarafından gösteri sunuldu. Programda öğrencilere, spor malzemesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Programa Vali Vekili Zihni Yıldızhan, Milli Eğitim Bakan Danışmanı İsmail Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç da katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim