• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gür'e "Öne Çıkan İş Liderliği" ödülü

"Dünya İleri Teknoloji Forumu 2013 Türkiye" kapsamında düzenlenen panel, akşam yemeği ve ödül töreninde Türk işadamı Remzi Gür'e BITE tarafından verilen "Öne Çıkan İş Liderliği" ödülü verildi.

İngiliz otomobil ve uçak motoru üreticisi Rolls Royce, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği, Birleşik Krallık Yatırım ve Ticaret Ajansı (UKTI) ve Türk İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası (TBCCI) ortaklığıyla İngiliz Teknoloji ve E-ticaret Enstitüsü (BITE) tarafından düzenlenen "Dünya İleri Teknoloji Forumu" İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirildi.

Her yıl düzenlenen forumunun "odak ülkesi" bu yıl Türkiye oldu. "Dünya İleri Teknoloji Forumu 2013 Türkiye" kapsamında düzenlenen panel, akşam yemeği ve ödül törenine katılanlar arasında, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz'ün yanı sıra TBCCI Başkanı avukat Emma Edhem, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı İngiltere Başdanışmanı Ahmet İplikçi, konfeksiyon markası Ramsey'in kurucusu Türk işadamı Remzi Gül, BAE Sistemleri Genel Müdürü Ian King, Rolls Royce Araştırma ve Teknoloji Yöneticisi Ric Parker, işadamları, teknoloji ve savunma şirket temsilcileri yer aldı. Panel sonrasında düzenlenen yemekte ise BITE tarafından verilen ödüller sahiplerini buldu.

Hükümet yetkilileri ve sektördeki lider şirketlerin sunumlar yaptığı Dünya İleri Teknoloji Forumu, Türkiye'nin gelecekteki potansiyeline odaklanarak, yatırım ve yeni girişimlerle küresel ortaklıklar teşvik etmeyi amaçlıyor.

"Endüstri ve Teknoloji: Uzay, Sanayi, Güvenlik" ve "Nükleer Enerji" konulu iki panelin düzenlendiği etkinlikte katılımcılar, Türk ekonomisindeki çeşitlendirmeye ileri teknolojinin nasıl bir katkısı olduğunu tartıştı. Uzay, sanayi ve teknoloji alanlarında Türkiye ve İngiltere arasındaki işbirliği olanaklarının ele alındığı panellerde, son yıllarda Türk hükümetinin ekonomi ve iş hayatına getirdiği iyileştirme konularına değinildi. 

"Endüstri ve Teknoloji: Uzay, Sanayi, Güvenlik" konulu panelde konuşan Büyükelçi Ünal Çeviköz, Türkiye'nin 10 yıl içindeki ekonomik stratejisinin ana hatlarını belirtti. 

"Türkiye, 2023'e kadar dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasında yer almak ve Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nı 2 trilyon dolara çıkarmak istiyor" diyen Çeviköz, ekonomisini yüksek değer katılmış ve ileri teknolojiye dayandırılmış olarak değiştirmeyi amaçlayan ülkenin bu doğrultuda, özellikle ulaşım, altyapı, enerji, sağlık, kentsel dönüşüm ve savunma alanlarında ileri teknoloji mega projeler uygulamayı planladığını bildirdi.

Türk işadamı Remzi Gür'e ödül

Etkinlik sırasında yapılan ödül töreninde Türk işadamı Remzi Gür'e BITE tarafından verilen "Öne Çıkan İş Liderliği" ödülünü Büyükelçi Ünal Çeviköz takdim etti. 

Ödülünü aldıktan sonra konuşan Gür, başarılı erkek giyim markası Ramsey'in temellerini 1970'lerde, 20'li yaşlarında attığını söyledi. Londra'daki bir hazır giyim fabrikasında başlayan üretimi daha sonra Türkiye'ye taşıyan Gür, "Şimdi 3 bin kişiye iş veriyoruz. 19 ülkede 45 mağazamız var. Türkiye içinde 120 mağazamız var" dedi. 

Gür'ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Gürmen Group, bünyesinde hazır giyim, tarım, hayvancılık, enerji ve inşaat sektörlerinin yer aldığını belirten Gür, "Birçok alanda çalışıyoruz. İleri teknolojiyi görünce, 'ben neden bu işin içinde değilim' dedim, belki girerim" diye konuştu.

BITE'nin ödülü, iş hayatında vizyon ve liderliğiyle öne çıkan bireylere veriliyor.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim