• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Gürcistanlı Profesörler Karacabey Longozu’na Hayran Kaldı

Gürcistanlı Profesörler Karacabey Longozu’na Hayran Kaldı
Karacabey Belediyesi'nin Uludağ Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi iş birliğiyle longoz ormanları için Karacabey sahillerinde yürüttüğü bilimsel...

Karacabey Belediyesi'nin Uludağ Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi iş birliğiyle longoz ormanları için Karacabey sahillerinde yürüttüğü bilimsel çalışmalara Gürcistan Tiflis Devlet Üniversitesi'nden kıyı eko sistemleri konusunda uzman profesörlerden destek geldi.

İlçedeki doğal güzelliklerden etkilenen Gürcü heyet, yeni bir dostluk köprüsü kurulması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti. Balıkesir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Abdullah Soykan, Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Emin Atasoy ve Balıkesir Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Süleyman Sönmez ile iletişime geçen Gürcistan Tiflis Devlet Üniversitesi'nden Prof. Dr. George Lominadze, Prof. Dr. Giorgi Khomeriki ile Dr. Nino Lamidze'den oluşan kıyı eko sistemleri ekibi, Karacabey longoz ormanları konusunda araştırma taleplerini Türk akademisyenlerine iletti.

Karacabey Belediyesi'nin, Uludağ Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi iş birliğiyle longoz ormanları için Karacabey sahillerinde yürüttüğü bilimsel çalışmalara Gürcistan Tiflis Devlet Üniversitesi'nden destek gelirken, Gürcü akademisyenler Karacabey'in Gürcü Mahallesi olarak da bilinen Boğazköy Mahallesi'ni ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu.

1970'li yıllarda Artvin'den göç ederek Boğazköy Mahallesi'ni kuran ve Gürcü vatandaşların bulunduğu Boğazköy'ü de ziyaret eden Gürcü akademisyenler, hemşerileri ile de doyasıya sohbet ederken, heyet daha sonra Boğazköy Karacabey longozu, Karacabey Ovakorusu, Ayı Barınağı, Yeniköy ve Malkara sahillerinde çeşitli incelemelerde bulundu.

Karacabey'in unutulmayacak tabiî güzelliklerinden oldukça etkilendiklerini ifade eden konuklar, yeni bir dostluk köprüsü kurulması adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim