• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Gürcistanlı Öğrencilerden Mobilya Başkentine Çıkartma

Gürcistanlı Öğrencilerden Mobilya Başkentine Çıkartma
Gürcistan Acara Bölge Müftüsü ve beraberindeki 55 üniversite öğrencisi, İnegöl Belediyesi'nin davetlisi olarak İnegöl'e geldi.

Gürcistan Acara Bölge Müftüsü ve beraberindeki 55 üniversite öğrencisi, İnegöl Belediyesi'nin davetlisi olarak İnegöl'e geldi. Çeşitli ziyaretlerde bulunan öğrenciler, İnegöl Belediyesi tarafından verilen yemek sonrası İnegöl Kent ve Mobilya Müzelerini gezdiler.

Gürcistan Acara Bölge Müftüsü ve beraberindeki 55 üniversite öğrencisi mobilyanın başkenti İnegöl'ü ziyaret etti. İnegöl Kent ve Mobilya Müzeleri ziyaretlerinde bulunan öğrencilere Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Dünya Gürcü Müslümanlar Birliği Başkanı Zurab Kemal Tsetskhladze eşlik eti.

Bugün kardeş ülke Gürcistan'dan gelen öğrenci kardeşlerimizi İnegöl'de ağırlıyoruz diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; "Öncelikle İnegöl olarak bizim gönlümüzde için önemli bir yeri olan Batum'dan gelen kardeşlerimizi şehrimizde misafir etmekten duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. İnegöl farklı kültürlerin barış ve huzur içinde yaşadığı bir mozaik şehir. İnegöl Rumeli'den, Balkanlardan ve Kafkaslardan gelenler başta olmak üzere ülke içinden de 81 ilin tamamından insanımızın sinerjisi ile bugünlere geldi. O yüzden böylesi önemli bir yerden gelen misafirlerimiz bizim için önem arz ediyor. Kendilerini İnegöl'ümüzün önemli yerlerini gezdirdik. Amacımız ilişkilerimizi daha da artırmak. Biliyorsunuz her Ramazan ayında belediye ve hayırsever iş adamlarımızın marifetiyle yurt dışında bulunan kardeş şehirlerimiz de olduğu gibi Batum'da iftar veriyoruz. Batum'da gerçekleştirdiğimiz iftarı bugünde aramızda olan ve bu kardeşlerimizle yakinen ilgilenen Dünya Gürcü Müslümanlar Birliği ve onun değerli başkanı Zurab Kemal Tsetskhladze ile birlikte düzenliyoruz. Kendilerine bu vesile bir kez daha teşekkür ediyorum. Yaptığımız bu tür organizasyonlar ile iki ülke arasında bağlarımızı kuvvetlendirmek istiyoruz" dedi.

Allah nasip ederse oradaki çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz diyen Aktaş; "Bu öğrencilerimiz bizim için çok önemli. Gürcistan'da sıkıntılar büyük. Bu noktada din eğitiminin yeni nesillere aktarılması konusunda önemli çalışmalara imza atılıyor. İnşallah ortaya koyulan bu çalışmalarla bu öğrencilerimiz orada hayırlı nesiller yetiştirecek. Bu konuda da her türlü desteği belediye olarak vermeye devam edeceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ziyaret programı hakkında bilgi veren Dünya Gürcü Müslümanlar Birliği Başkanı Zurab Kemal Tsetskhladze ise kendilerine yapılan misafirperverlik için Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında; İnegöl ve Bursa'da olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Dünya Gürcü Müslümanlar Birliğinin çalışmalarında Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş'ın gerçekten büyük desteklerini görüyoruz. Hem Gürcistan'da özellikle öğrencilere yönelik yaptığımız çalışmalarda ve ramazan ayında düzenlenen iftar sofraları ve erzak dağıtımlarında yapılan yardımlar ve ziyaretler bize moral ve güç veriyor. Diğer yandan da İnegöl ziyaretimizde ize gösterdikleri mükemmel ev sahipliği de güç veriyor. Bunlar için sayın başkana çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gürcistanlı Öğrencilerden Mobilya Başkentine Çıkartma

Gürcistanlı Öğrencilerden Mobilya Başkentine Çıkartma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim