• BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Gürcistan'ın yeni başbakanı güvenoyu aldı

Gürcistan'ın yeni başbakanı güvenoyu aldı
Gürcistan'ın yeni başbakanı Giorgi Kvrikaşvili meclisten güvenoyu aldı.

Gürcistan'ın yeni başbakanı Giorgi Kvrikaşvili meclisten güvenoyu aldı. İrakli Garibaşvili'nin istifasıyla boşalan başbakanlık koltuğunu parti kurullarının kararıyla devralan Kvirikaşvili, dün gece geç saatlerde yapılan oylama ile güvenoyu aldı. Kvrikaşvili'nin ülkenin iktidar partisi "Gürcistan Hayalinin" meclisteki çoğunluğu dolayısıyla güvenoyu almasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Güvenoylamasında 150 sandalyeli parlamentoda 114 milletvekili hazır bulunurken Kvrikaşvili oyların 86'sını aldı. 28 milletvekili ise aleyhte oy kullandı.

Oylamanın sonuçlarının açıklanması sonrası mecliste milli marş okundu. Mecliste tebrikleri kabul eden Yeni Başbakan Kvrikaşvili daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kvrikaşvili hükumetinin önceliklerinin vatandaşlarının daha huzur ve güvenlik içerisinde yaşaması ve ülkenin mevcut ekonomik durumunun daha ileri seviyeye taşınması olarak ifade etti. Başbakan Kvrikaşvili kabinede muhtemel değişikliklerin bugün yapılacak toplantıdan sonra netleşeceğini, ancak önceki hükumette kendisinden dolayı boşalan dışişleri bakanlığı görevine Mikheil Canelidze'nin getirildiğini bildirdi.

CUMHURBAŞKANI ONAYLADI

Kvrikaşvili'nin meclisten güvenoyu almasından sonra Gürcistan Anayasası gereği onay için cumhurbaşkanlığı makamına gönderildi. Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Kvrikaşvili'nin başbakanlık görevine getirilmesine ilişkin resmi belgenin imzalandığı bilgisine yer verildi.

KVRİKAŞVİLİ KİMDİR?

Tıp doktoru olan ve ABD İlinois üniversitesinde finans konusunda yüksek lisans yapan Kvirikaşvili 2012 de ekonomi bakanı, bir önceki hükumette de dışişleri bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev aldı. Kvrikaşvili evli ve 4 çocuk babası.

Gürcistan'ın yeni başbakanı güvenoyu aldı

Gürcistan'ın yeni başbakanı güvenoyu aldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim