• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Gürcistan'da Hocalı'yı anma programı düzenlendi

Gürcistan'da Hocalı'yı anma programı düzenlendi
Gürcistan'da, Ermenilerin Hocalı'da Azerbaycanlılara yönelik katliamın yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

Gürcistan'da, Ermenilerin Hocalı'da Azerbaycanlılara yönelik katliamın yıl dönümünde anma programı düzenlendi. Gürcistan'ın Marneuli ilçesinde düzenlenen anma programına çok sayıda kişi katıldı.

Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçiliği ve Gürcistan Azerbaycanlıları Kültür Merkezi'nin ortak organizesiyle gerçekleştirilen anma programında, Hocalı'da şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu. Katliam hakkında katılımcılara bilgi veren Azerbaycan'ın Gürcistan Büyükelçi Yardımcısı Dursun Hasanov, Hocalı'da yaşananların tam anlamıyla katliam olduğunu söyledi. Hasanov, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın katliamdan yıllar sonra basına yaptığı açıklamasında Hocalı'da yaşananları kastederek,"Azerbaycan halkı hiçbir zaman bizim bu işi yapacağımızı düşünmezdi. Biz onlara Hocalı'da neler yapabileceğimizi gösterdik" dediğini hatırlattı. Azerbaycan halkının tarih boyu birçok imtihandan başarıyla çıktığını belirten Hasanov, "Azerbaycan halkı metin millettir, her türlü zorluktan, her türlü sıkıntının altından galibiyetle çıkmasını bilir." dedi.

Gürcistan Parlamentosu'nun Azeri kökenli Milletvekili Mahir Derziyev de yaptığı konuşmada Hocalı'da kadınların, çocukların ve yaşlıların acımasızca katledildiğini belirtti. Derziyev, bu insanların Azerbaycanlı ve Müslüman oldukları için katledildiklerini söyledi. Derziyev, Azerbaycan halkının tarihin hiçbir döneminde ırkçı olamadığını vurguladı.

Gürcistan parlamentosunun bir diğer Azeri kökenli Milletvekili Azer Süleymanov da Hocalı konusu başta olmak üzere Müslüman coğrafyasında yaşayan halklara karşı yapılan haksızlıklar karşısında, dünyanın çifte standart uyguladığını kayd etti.

Büyükelçi Yardımcısı Dursun Hasanov konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı'na (Cihan)yaptığı açıklamada, Ermenilerin Hocalı'da yaşayan sivil halka 1992 yılında soykırım uyguladığını söyledi. Hasanov, Hocalı faciasını dünya kamuoyunun yarısından fazlasının soykırım olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Anma programı öğrencilerin Hocalı ve şehitlik konularında okudukları çeşitli şiirlerle son buldu.

Ermeniler, 25 Şubat 1992 tarihinde Hocalı'yı ele geçirmek için bölgedeki Sovyet ordusunun da desteğiyle şehri iki saat boyunca top ve tank ateşine tuttu. Saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulurken, Ermeni güçleri bin 275 kişiyi rehin aldı. Bunlardan 150 kişinin akıbeti hala bilinmiyor.

Cihan

Gürcistan'da Hocalı'yı anma programı düzenlendi

Gürcistan'da Hocalı'yı anma programı düzenlendi

Gürcistan'da Hocalı'yı anma programı düzenlendi

Gürcistan'da Hocalı'yı anma programı düzenlendi

Gürcistan'da Hocalı'yı anma programı düzenlendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim