• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Gürcistan’da Düşme Sonucu Boynu Kırılan Genç, Trabzon’da Tedavi Gördü

Gürcistan’da Düşme Sonucu Boynu Kırılan Genç, Trabzon’da Tedavi Gördü
Gürcistan'dan boyun kırığı teşhisiyle geldiği Trabzon'da tedavi olarak taburcu olan 17 yaşındaki Gürcistanlı Lasha Lominazde'nin ailesi, bu tedaviyi almalarına...

Gürcistan'dan boyun kırığı teşhisiyle geldiği Trabzon'da tedavi olarak taburcu olan 17 yaşındaki Gürcistanlı Lasha Lominazde'nin ailesi, bu tedaviyi almalarına imkan sağlayan herkese teşekkür etti.

Yaklaşık 1 yıl önce Gürcistan'da yüksekten denize atlama sonucu boyun kırığı gerçekleşen 17 yaşındaki Gürcistanlı Lasha Lominazde tedavi için Trabzon'a geldi.

Lasha'nın düşme sonucu boyun kırığı nedeniyle boyun bölgesinden aşağısı tamamıyla felç olurken, Gürcistan'da ameliyat oldu ancak sonrasında rehabilitasyon süreci için tam donanımlı bir hastaneye ihtiyaç duyuldu. Tedavinin devam edebilmesi için hastane arayan Lasha'nın ailesi, sağlık turizmi kapsamında hazırlanan web sitesi aracılığıyla Maçka Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne ulaştı.

Tedavilerinin gerçekleştirilebileceği yönünde bilgiye erişen aile, geçen ay Trabzon'a gelerek, Lasha'nın Maçka'daki hastanede tedavisine başlandı. Tedavisinin ilk kürü olan 20 seanslık rehabilitasyon sürecini tamamlayan Lasha daha sonra sonra taburcu oldu.

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimi, taburculuk öncesinde Lasha ve ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Lasha'ya refakat eden babası, bu tedaviyi almalarına imkan sağlayan herkese, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hastane yetkililerine teşekkür ederek, memnuniyetlerini ifade etti.

Lasha'nın doktoru Hüsna Taflan da tedavide en büyük amaçlarının hastayı cihaz desteğiyle ayağa kaldırmak olduğunu ifade etti. Dr. Taflan rehabilitasyon sürecinin ilk aşamasında hastanın dâhili problemlerinin çözümüne odaklandıklarını, şu anki amaçlarının hastanın kas erimelerini engellemek, eklem kabiliyetlerini sürdürerek mevcut güçlerini artırmak olduğunu belirtti. Hastanede ileri düzey rehabilitasyon hizmetlerinin verildiğini ve kendi dalında en gelişmiş sağlık tesislerinden biri olduğunu vurgulayan Dr. Taflan, "Artık sadece kendi ülkemizdeki hastalara değil sağlık turizmi kapsamında gelen diğer ülke vatandaşlarına da hizmet sunuyoruz. Ülkemiz ve sağlık çalışanları adına gurur verici bir durum" dedi.

Gürcistan’da Düşme Sonucu Boynu Kırılan Genç, Trabzon’da Tedavi Gördü

Gürcistan’da Düşme Sonucu Boynu Kırılan Genç, Trabzon’da Tedavi Gördü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim